Robin P., vrah Barborky (†13) z Kmetiněvsi: Už bydlí v podnájmu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Robin P., vrah Barborky (†13) z Kmetiněvsi: Už bydlí v podnájmu!

Barborku její spolužák ubodal a pak znásilnil.
Barborku její spolužák ubodal a pak znásilnil. (TV Nova)

Vrah z Kmetiněvsi na Kladensku Robin P. (19) v pátek definitivně opustil Výchovný ústav Klíčov v Praze a s čistým trestním rejstříkem začíná nový život. V roce 2004 přitom jako třináctiletý školák brutálně ubodal a poté znásilnil stejně starou spolužačku.

Vrahovi s diagnózou útočný sadismus a podprůměrnou inteligencí na začátku ledna skončila ochranná léčba, která trvala šest let. Teď je volný a může si jít, kam chce. Podle ředitele výchovného ústavu Patrika Matoušů si Robin už našel v Praze podnájem a chystá se pracovat jako číšník. Léčit se však údajně bude dál. „Nadále má léčbu, to všechno trvá, pokračuje. Takže i nadále bude samozřejmě pod kontrolou. Pokud by to přestal dodržovat, hrozí mu nařízená léčba v detenčním ústavu,“ vysvětlil Matoušů. Mladíkova léčba je tak podle něj pod kontrolou.

Naprosté rozčarování ale po mladíkově odchodu z ústavu cítí obyvatelé Kmetiněvsi, kde k vraždě došlo. „O jeho plánovaném propuštění nás neinformoval vůbec nikdo, vedení ústavu mohlo aspoň zavolat mně či policii v sousedních Velvarech, ale to se neobtěžovali,“ zlobí se starosta Kmetiněvsi Luděk Kvapil.


K cestě u potoka, kde se našlo tělo Barborky, lidé stále nosí květiny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.