Krvavý řezník Karel Staněk: Srazil autem školačku a nechal ji umřít u zdi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Krvavý řezník Karel Staněk: Srazil autem školačku a nechal ji umřít u zdi!

Řezník Karel Staněk přišel k soudu v doprovodu advokátky.
Řezník Karel Staněk přišel k soudu v doprovodu advokátky. (pro Aha!: autor)

STRAKONICE – Smrt teprve šestnáctileté dívky má na svědomí opilý řezník! Žákyni základní školy porazila na začátku února ve Volyni na Strakonicku dodávka. Těžce zraněná dívka se záhadným způsobem dostala ze silnice až k blízkému domu, kde ji už mrtvou našel náhodný chodec opřenou o zeď.

Včera se z její smrti zpovídal před soudem řezník Karel Staněk (43).

Hned po nehodě se k činu sice přiznala řezníkova manželka, vše ale nasvědčuje tomu, že dívku autem srazil on. Zbaběle od zraněné školačky ujel a možná manželku donutil, aby vše vzala na sebe.

Erika si šla na benzinku dobít kredit do mobilního telefonu. Domů se už nevrátila. Zezadu do ní narazila dodávka Peugeot Boxer. Viník z místa nehody zbaběle ujel. Kdyby to neudělal, mohla dneska dívka žít! „Když jsem tu dívenku našel, seděla opřená o zeď. Myslel jsem si, že je opilá nebo že je jí špatně. Zjistil jsem ale, že se nehýbe. Chtěl jsem jí nahmatat puls, ale marně. Zavolal jsem záchranku, doktor ale konstatoval, že je mrtvá,“ vzpomíná na strašlivý zážitek Michal Wostrý z Volyně. Ten stejně tak jako ostatní svědci potvrzuje, že v době tragédie byl napadlý sníh a nikde na zdi domu ani v jeho blízkosti nebyly stopy krve. Nemohlo se tedy stát, že by tam dívka nárazem auta odlétla nebo že by se tam snažila doplazit. „Jsem přesvědčen, že ji tam někdo dotáhl a posadil,“ dodal Wostrý.

I matka mrtvé dívky si myslí, že viníkem je provozovatel volyňského řeznictví. „Dám za to krk, že to udělal on! To, že to jeho paní vzala na sebe, bylo z donucení – a navíc, on jezdil neustále opilej. Podobnou nehodu před lety už měl, taky zabil člověka,“ svěřila se Aha! maminka mrtvé Eriky Pavlína Sluková.

Karlu Staňkovi se v roce 1991 utrhl přívěsný vozík za autem, vlétl do autobusové zastávky na volyňském nádraží, kde zabil jednoho muže. Staněk tehdy dostal podmínku se zákazem řízení. Občané z Volyně i svědci u soudu vypověděli, že řezník jezdil často opilý a svou ženu často i bil. „To víte, že jí řekl, že jestli to na sebe nevezme, že ji zbančí. Je to zmetek, dala bych mu doživotí,“ zanadávala si jedna z žen u soudu.

„Vyslechli jsme odborníky z řad znalců i svědky, rozsudek by ale mohl padnout nejdříve na konci září,“ uvedla soudkyně Hana Doleželová. Pokud se skutečně prokáže, že řezník Eriku autem srazil a pak ji odvlekl k domu, kde zemřela, může dostat až 12 let vězení.

4.8.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.