Šok na benzinových pumpách: Natural stojí i 32,40 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šok na benzinových pumpách: Natural stojí i 32,40 Kč!

Tankovat v těchto dnech je kvůli vysokým cenám o nervy.
Tankovat v těchto dnech je kvůli vysokým cenám o nervy. (Aha! – Karel Kopáč, ara)

Zoufalé bědování a nadávky. I tak to v těchto dnech vypadá při tankování pohonných hmot. Litr naturalu i dieselu totiž kvůli vyšším daním v novém roce podražil i o více než korunu.

Na jedné z čerpacích stanic na dálnici D5 tak stojí natural 32,40 Kč, v Praze někde i 31,60 Kč! Loni přitom touto dobou stál litr naturalu v průměru 22,50 Kč! Kde jsou nejlevnější benzinky a o kolik se vám prodraží natankování plné nádrže?

Je levnější benzin horší?

Jak je možné, že u některých benzinových pump je v jednom městě cenový rozdíl až několik korun za litr? Znamená to, že levnější benzin je po technické stránce horší než u dražší konkurence? „Kvalita je stejná, my ty suroviny – ať již naftu, nebo benzin – bereme ze stejných zdrojů, z tanku Čepra, případně Litvínova, anebo v případě příhraničních stanic i ze zahraničí,“ potvrdil Aha! Petr Ondra ze společnosti Tank Ono, která válcuje svými cenami u stojanů konkurenci. „Je to i díky tomu, že jsme měli přednakoupeno určité množství surovin, a tak jsme ještě ani nezdražovali. Nicméně lze předpokládat, že k úpravě cen o korunu až korunu dvacet na litr naturalu dojde,“ dodal Ondra. U dražších benzinových stanic platí motoristé za značku a vše, co s ní souvisí. Dražší benzinky bývají blízko hlavních tahů či center velkých měst a kromě pohonných hmot nabízejí i přídavné služby, jako je myčka či pekárna s čerstvým pečivem. U některých jsou pak k dispozici speciální druhy paliv, která v sobě mají speciální přídavné látky.

Kolik stojí natankovat plnou nádrž?

Kliknutím zvětšete

Počítali jsme s průměrnými cenami za dané období.

Nejlevnější benzinky ve vašem kraj:

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.