Schwarzenberg naštval všechny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Schwarzenberg naštval všechny

Karel Schwarzenberg
Karel Schwarzenberg (Aha! – Karel Kopáč)

V sobotu v poledne byl senátor Karel Schwarzenberg jednomyslně zvolen předsedou strany TOP 09 a exlidovec Miroslav Kalousek se stal prvním místopředsedou. Během krátkého působení v roli šéfa partaje už ale stihl naštvat své politické konkurenty. Když je pak chtěl včera večer pozvat na večeři, většina z nich mu dala košem.

Jediný kdo byl ochoten přijít, byl šéf ODS Mirek Topolánek. Odmítnutí ostatních bral ale Schwarzenberg s nadhledem. „Když mají chřipku nebo strach z ní, no tak odříkají. Když nepřijdou, tak s odpuštěním řečeno mám i zábavnější kolegy na večer,“ řekl předseda TOP 09 v Otázkách Václava Moravce. S politiky chtěl při večeři probrat možnosti budoucí spolupráce.

Čím a koho kníže popudil?

Jiřího Paroubka (ČSSD): Sociální demokraty nazval povětrnými holkami. Prý proto, že slíbí jednomu něco, a pak to nedodrží a chodí s jiným. Šéfa ČSSD se toto označení dotklo.

Cyrila Svobodu (KDU-ČSL): V jednom z nedávných rozhovorů počastoval kníže lidovce výrazem »černoprdelníci«. Svobodovi navíc vadilo, že jej TOP 09 nepozvala na svůj sjezd.

Ondřeje Lišku (zelení): Stále nemůže Schwarzenbergovi zapomenout, že přešel do konkurenční strany. Přitom v předešlé Topolánkově vládě byl za zelené.

Vojtěcha Filipa (KSČM): Komunisty na večeři raději vůbec nepozval, nepočítá s nimi totiž jako s možným politickým partnerem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.