Kamion zabíjel - Otec mrtvý, děti v kritickém stavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kamion zabíjel - Otec mrtvý, děti v kritickém stavu!

Kamion zatarasil celou dálnici. Dvě auta už nestačila zabrzdit
Kamion zatarasil celou dálnici. Dvě auta už nestačila zabrzdit (pro Aha!: Jan BÁRTA22.3.2006)

PLZEŇ – Hrozivá dopravní nehoda včera brzy ráno zablokovala dálnici D5 z Prahy na Plzeň. Řidič polského kamionu kolem půl páté ráno poblíž Cerhovic nejspíš usnul za volantem a následky jsou děsivé. V jednom z havarujících aut zemřel otec, matka a dvě děti jsou v kritickém stavu.

Kamion najel na svodidla, řítil se tři sta metrů a pak se vymrštil doprostřed dálnice. Převalil se na blok a zatarasil všechny tři pruhy. Řidiči dalších dvou aut už nestihli vozy ubrzdit. Slovenská dodávka najela do svodidel a vyhnula se čelnímu nárazu, tolik štěstí ale neměla posádka renaultu. Jejich vůz narazil do kamionu přímo. „Řidič byl na místě mrtvý, ve voze seděla jeho manželka a dvě děti. Celou rodinu museli hasiči složitě vyprošťovat,“ řekl mluvčí hasičů Plzeňského kraje František Vaško. Matku s jedním z dětí musel do nemocnice dopravit vrtulník, také druhé dítě je v kritickém stavu. Jedná se o polskou rodinu, která dlouhodobě žije v tuzemsku. Okolo zdemolovaného vraku auta byly rozházené lyže, sjezdové boty, a dokonce i svačiny, rohlíky se salámem... Rodina se zřejmě chystala na hory.

O něco lépe dopadla slovenská posádka dodávky, jednoho z mužů už lékaři propustili domů, druhý je ale také v těžkém stavu. Polský řidič, který asi nehodu zavinil, vyvázl zcela bez zranění.

Další tragická nehoda na dálnici D5 se stala včera u Sv. Kateřiny. Řidič Toyoty narazil ve směru na Rozvadov do odstaveného kamionu. Na místě zemřel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.