Kongres ODS: Topolánek mluvil a zatím... Vousáč Bém Vousáč Bém líbal jeho Lucku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kongres ODS: Topolánek mluvil a zatím... Vousáč Bém Vousáč Bém líbal jeho Lucku!

Pavel Bém, který si nechává narůst vousy, se radostně vítá s Lucií Talmanovou.
Pavel Bém, který si nechává narůst vousy, se radostně vítá s Lucií Talmanovou. (Aha! – Petr Novotný)

Včera v Praze začal celorepublikový kongres ODS. Předseda strany Mirek Topolánek na něm obhajoval svoje kroky v šéfovském křesle. A úspěšně. Jeho odpůrcům se nepodařilo prosadit, aby kongres byl volební či se hlasovalo o důvěře Topolánkovi. Toho tak mohla znervóznit snad jen jedna věc. Jeho hlavní stranický odpůrce Pavel Bém se nadmíru věnoval Lucii Talmanové, Topolánkově partnerce.

..

Šéf ODS v projevu na kongresu apeloval na delegáty, že před jarními volbami nemá smysl měnit vedení strany. Topolánek také slíbil, že v případě volební prohry odstoupí z čela strany. Bém se za projev do Topolánka opřel. „Překvapil jak agresivitou svého sdělení, tak i jeho „snovým“ obsahem. Jako psychiatr obeznámený s výkladem snů nabízím Mirkovi pomoc,“ řekl Aha! Bém. Na kongresu vystoupila i řada hostů, třeba šéfové TOP 09 a zelených Karel Schwarzenberg s Ondřejem Liškou. Ten Topolánka pochválil. „V politice jsem potkal málo lidí, kteří dokážou držet slovo. Mám tu čest, že jsem potkal Mirka Topolánka, který to dokázal vždy,“ potěšil šéfa ODS Liška. Prezident Klaus, bývalý předseda a později i čestný předseda strany, se kongresu nezúčastnil, poslal jen zdravici. A důvod? Jednak se s ODS rozloučil před časem ve zlém a jednak je na státní návštěvě Peru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.