Strašidelný dům - Hoří tu zásuvky, praskají žárovky - Odborníci si neví rady | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Strašidelný dům - Hoří tu zásuvky, praskají žárovky - Odborníci si neví rady

Babička Mračkových přináší do domu bez elektřiny jídlo.
Babička Mračkových přináší do domu bez elektřiny jídlo. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Dům rodiny Mračkových ve Strašicích u Rokycan je už pět týdnů místem jak z hororu. V budově, která je už delší dobu odpojena od proudu, se samovolně vzněcují zásuvky, hoří obrazy na stěnách i záclony a praskají okenní tabule.

Nikdo z odborníků si ale s neobvyklými jevy neví rady. Včera v domě začal provádět složitá měření i Český telekomunikační úřad, který je snad poslední nadějí zoufalé rodiny.

Manželé Mračkovi už jsou z celé situace čím dál vyčerpanější. Ve svém domě už nemohou bydlet, pouze do něj chodí na pravidelné kontroly, aby nevyhořel. Do bezpečí k babičce poslali i svého syna Jirku. Tomu totiž zničehonic vzplál u nosu papírový kapesník. „Jsme už unavení a jediné, co chceme je, aby se konečně přišlo na to, co všechny tyhle věci způsobuje,“ řekla nám vyčerpaná Hana Mračková, která strašidelný dům právě hlídala. V okolí domu je cítit napjatá nálada, policie celé nebezpečné místo obehnala páskou.

„Navrhovali jsme rodině evakuaci a nabídli jim náhradní bydlení. Odmítli to a bydlí u příbuzných. Do domu chodí na vlastní nebezpečí. Jejich psychická kondice je špatná. O prodeji domu neuvažují, ale doufají, že se problém vyřeší, aby v tom domku mohli dále spokojeně žít,“ popsal starosta obce Jiří Hahner.

Uvnitř a v okolí domu si v minulých dnech odborníci doslova podávali dveře. Nic důležitého ale nezjistili. Včera, právě na temné Dušičky, svitla Mračkovým další naděje, když k nim přijelo auto Českého telekomunikačního úřadu vybavené špičkovou technikou, která bude měřit vysokofrekvenční vlnění. Právě to by mohlo stát za všemi nepříjemnostmi. Teprve další dny ale ukážou, co bude se záhadným domem dál.

Kliknutím zvětšete
Co všechno už odborníci zkoumali
  • Armáda potvrdila, že ve Vojenském újezdu Brdy blízko Strašic neprovozuje zařízení, které by mohlo vyvolat podobné jevy.Problém vyloučily i České Radiokomunikace.
  • Centrála ČEZ vypojila dům ze sítě a předminulé pondělí do Strašic dorazili fi remní technici. Mysleli si, že problémy způsobuje špatné uzemnění. Měření to ovšem nepotvrdila.
  • Četa Českého telekomunikačního úřadu provedla měření, protože se ale v ten den podivné jevy nevyskytovaly, pracovníci ani tentokrát nic nenaměřili.
  • Geofyzik měřil bludné proudy v zemi. I tentokrát bezvýsledně.
  • Odborníci do země dali seismický geophon, aby zjistili případné vibrace půdy. Nic neodhalili.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.