Václav Klaus: Odstřelil své nepřátele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Václav Klaus: Odstřelil své nepřátele!

V nové knize prezident Klaus své nepřátele doslova odstřelil. Dá se předpokládat, že se kolem jeho díla znovu strhne doslova vřava.
V nové knize prezident Klaus své nepřátele doslova odstřelil. Dá se předpokládat, že se kolem jeho díla znovu strhne doslova vřava. (Aha! – David Kundrát)

Téměř každá kniha spisovatele Václava Klause vzbudí velký poprask. Nejinak tomu bude i při jeho posledním literárním pokusu. V knize s názvem »Kde začíná zítřek« si totiž prezident nebere žádné servítky a pěkně popořadě vyjmenovává všechny své dlouholeté nepřátele, kterých není zrovna málo.

Klaus se také vymezuje proti tzv. havlismu, ale i proti jiným politickým a ekonomickým cestám, které se objevily po 17. listopadu 1989. Na pultech knihkupců bude kniha k dostání už během druhého listopadového týdne. Klaus tak zřejmě po svém oslaví 20. výročí Sametové revoluce.

Co v knize také zazní

„České republice dnes vládnou osobnosti a skupiny bez hlubokých ideových kořenů. Jejich debaty o svobodě člověka či spory o malý nebo velký stát jsou pouhou divadelní dekorací, která má vytvářet dojem, že i dnes o jakési ideové soupeření jde. Bohužel nejde.“

Koho Klausova knížka naštve

- Exprezidenta Václava Havla: Klaus ho nemá dlouhodobě v lásce, v knize se pak ostře vymezuje proti tzv. havlismu.

- Soudce: těm Klaus vyčítá přílišnou moc. Dlouhou dobu se tak např. neúspěšně snažil odvolat šéfku Nejvyššího soudu Ivu Brožovou.

- Nevládní organizace: vidí v nich velké nebezpečí. V žaludku mu především leží hnutí Greenpeace a jeho boj proti globálnímu oteplování.

- Zastánce Evropské unie: Klaus je známý euroskeptik a v knize se zamýšlí nad tím, jak vývoj EU ovlivní budoucnost české společnosti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.