Pivaři si připlatí - Ceny piva vyskočí o korunu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Pivaři si připlatí - Ceny piva vyskočí o korunu!

Fotografie
Fotografie (internal)

05:00 – Skupina Plzeňský Prazdroj se chystá od listopadu zvednout ceny u zhruba pětiny prodávaného piva. Vyplývá to z nových ceníků, které Prazdroj zaslal majitelům hospod a restaurací.

Skupina Plzeňský Prazdroj se chystá od listopadu zvednout ceny u zhruba pětiny prodávaného piva. Vyplývá to z nových ceníků, které Prazdroj zaslal majitelům hospod a restaurací.

Ceny se tak zvýší např. u sudové dvanáctky Pilsner Urquell, lahvové jedenáctky Gambrinus Excelent, jedenáctky Kozel nebo nealkoholického Birellu. „U všech zdražovaných značek jde v průměru o jednoprocentní nárůst, což dorovnává průměrnou roční infl aci v ČR,“ vysvětlil mluvčí Prazdroje Jiří Mareček. Jak si růstem cen poradí hostinští je ale ve hvězdách. Je totiž dost možné, že ceny vzhledem ke krizi a nižším příjmům podniků zvýší ještě více, aby dorovnali ztráty! Zvýšení cen se naopak nedotkne sudové ani lahvové desítky Gambrinus, nejprodávanějšího českého piva. Kvůli Janotově úspornému balíčku se navíc další zdražování piva čeká v lednu, a to až o 50 haléřů na půllitr.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.