Alex Mensaert (39): Je závislý na amputacích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Alex Mensaert (39): Je závislý na amputacích!

Alex Mensaert
Alex Mensaert (Profimedia.cz)

5:00 – Belgičan Alex Mensaert (39) přišel před deseti lety při autonehodě o nohu. V mnoha lidech by částečné zmrzačení vyvolalo depresi, u Alexe se však projevila až chorobná posedlost amputacemi. Zbavil se zbývající zdravé nohy a pak i jedné ruky. Jen strach z bezmocnosti mu brání v odstranění poslední končetiny.

Podle lékařů jde o nevídanou reakci na postižení. Po autonehodě se Alex probudil na nemocničním lůžku s amputovanou nohou. Jinak se ale rychle zotavoval a zdálo se, že léčení snáší dobře. Ve skutečnosti usilovně dumal, jak se zbavit dalších částí těla. Nejdříve přemluvil lékaře, aby mu zkrátili pahýl amputované nohy. Pak chtěl odstranit i druhou nohu, ale to lékaři striktně odmítli. Alex vyhledal pochybného felčara bez licence, který byl za peníze ochoten uříznout cokoliv.

Ani to ale neukojilo Alexovu chorobnou vášeň. Chodil po doktorech, ale nenašel nikoho, kdo by mu uřízl zdravou ruku. Nakonec si poradil sám. Ruku si nechal zmrznout v suchém ledu, proti bolesti aplikoval silikonové injekce a pak si končetinu odřízl kuchyňským nožem.

Ač to zní neuvěřitelně, manželka Melissa (33) ho nejenže neposlala k psychiatrovi, ale veřejně ho podporuje. Dokonce prohlásila, že při Alexovi bude stát i tehdy, rozhodneli se pro další amputace. Alex naštěstí váhá. Dobře ví, že bez rukou se o sebe nebude schopen postarat a strach z bezmocnosti zatím vítězí nad sžíravou touhou připravit se i o poslední končetinu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.