Naletěla šarlatánům a teď bojuje zadlužená | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Naletěla šarlatánům a teď bojuje zadlužená

Fotografie
Fotografie (internal)

5:00 – Člověku je dvacet, je zamilovaný, touží po miminku... Tyto krásné chvíle prožívala Gabriela (34) z Ústí nad Labem před jedenácti lety. Pak přišla rána, lékaři jí oznámili: „Máte rakovinu.“ Gábině se zbortil svět, dva roky předtím jí stejná nemoc zabila maminku. Nevzdala se, dokonce po drastické léčbě porodila přes nesouhlas lékařů zdravou dceru. Dnes je všechno ale zase jinak. Nemoc se vrátila a zoufalá žena se obrátila na léčitele. Nepomohli jí. Zato má desetitisícové dluhy.

..

„Se štítnou žlázou jsem se léčila od 13 let jako spousta holek. Když mi v roce 1999 řekli: ,Máte »raka«, našli jsme už i metastázy,ʼ byl to šok,“ začíná vyprávět Gábina.

Okamžitě nastoupila do nemocnice, první operaci podstoupila v Ústí nad Labem, další dvě pak v pražské nemocnici v Motole. Následovala léčba radioaktivním jódem. „Lékaři mi řekli, že vzhledem k této léčbě nebudu moct mít dítě. To bylo horší než informace o rakovině,“ pokračuje Gabča.

Snažila se s osudem smířit, její partner Pavel měl z prvního manželství dva syny. „Sice jsem nevěděla, co se mnou bude, přesvědčovala jsem Pavla, ať si je vezmeme do péče. Jejich máma se jich vzdala, když jim bylo 10 a 11 let. Věnovala jsem jim celou lásku a Bůh byl ke mně v tu chvíli nespravedlivý,“ říká Gábina.

Vše se však během pár měsíců změnilo. „Tři měsíce po poslední operaci nebylo po ženské stránce vše tak, jak má. Udělala jsem si těhotenský test a zjistila, že jsem těhotná,“ usmívá se Gábina. Doktoři jí doporučili přerušení těhotenství, hrozilo, že miminko bude postižené.

„Prožívala jsem hroznou beznaděj. Nakonec jsem souhlasila a řekla, že na interrupci půjdu. Pavel ale rozhodl, že ne. Říkal: ,Riskneme to.ʼ A jen díky němu máme krásnou zdravou Sáru. A i dva kluky, kteří jsou dnes dospělí a mohu se na ně kdykoli obrátit,“ popisuje Gábina a oči se jí lesknou štěstím.

Radost však během chvíle vyhání obrovské slzy. Před čtyřmi lety se Gábina dozvěděla, že se nemoc opět vrátila. „Musela jsem do invalidního důchodu, ještě bylo dobře. V současné chvíli je už ale medicína bezmocná,“ říká smutně. Její milovaný Pavel rozhodl, že se musí zkusit všechno. „Vyhledali jsme na internetu alternativní léčbu. Léčitelé mi slibovali uzdravení, vzali jsme si půjčky. A výsledek? Nepomohli mi, vydělali na tom jenom oni,“ konstatuje Gábina.

Celá rodina naletěla šarlatánům a nyní se topí v dluzích a hledá možnost, jak se finančně vzpamatovat. „Chtěla bych ještě moc žít. Sára nosí ze školy samé jedničky, přála bych si ji vidět, jak dospívá. Pokud ale člověka sráží na kolena nemoc, nemůže chodit do práce a je zadlužený, je to hrozný. Chci ale, aby na mě Sára, až zemřu, měla jen hezké vzpomínky. Chtěla bych poprosit, kdyby někdo věděl o práci domů, ať se mi ozve na telefon: 722 680 086. Doma pracovat ještě můžu, musím pro rodinu vydělat peníze,“ prosí zoufalá Gábina.

Všechny nemocné, kteří hledají pomoc u léčitelů, navíc varuje. „Nechápu lidi, kteří vydělávají na bolesti druhých. Jestli máte zdravotní problémy, spoléhejte na lékaře, léčitelé člověka jen pomalu zabíjí a okrádají,“ dodává Gabriela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.