Kérky politiků: Nejsme žádní suchaři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kérky politiků: Nejsme žádní suchaři!

Komorous bere vážně i tetování.
Komorous bere vážně i tetování. (Aha! – Martin Přibyl, Karel Kopáč, ara)

5:00 – Byli »mladí a neklidní«. I proto do toho šli. Teď jsou starší a snad už i dospělí a znova by to asi neudělali. Ano, řeč je o našich politicích a jejich tetováních. »Pokérované« tělo je doménou mladší generace, takže politiků, kteří si pod kůži nechali napíchat barvu s těžkými kovy, na české scéně vskutku není moc. Proto jsme hledali i mimo Sněmovnu a Senát. A vy si můžete přečíst, koho jsme nachytali!

Jiří Komorous (48), náměstek ministra vnitra

Tetování: symbol znázorňující ďábla a smrt na levé paži a znak Národní protidrogové centrály na pravé paži

Tetování na levé ruce je podle kresby středověkého malíře Albrechta Dűrera. „Je to už hodně dávno, co jsem si to nechal udělat. Varuje, aby si dal člověk pozor na zlo, které ho může potkat a zahubit,“ uvedl Komorous. Tetování na pravé ruce si nechal udělat před 10 lety, kdy stál v čele Národní protidrogové centrály.

David Vodrážka (37), místopředseda ODS

Tetování: dýka s růží na pravé paži

„Někdy v roce 1990 jsem se nechal tetovat. Jako muzikant jsem to strašně chtěl. Měl jsem celkem jasno – vždycky jsem chtěl barevné tetování. Tenkrát jsem čerpal z časopisů, které tady byly ještě před revolucí, jako Bravíčko a podobně. Tam to ti muzikanti měli a vždycky to byla barevná tetování. A musím říct, že toho nelituji.“

Daniel Petruška (37), poslanec ODS

Tetování: na pravé ruce šroub, na levé matka

„Tetování si člověk nechává dělat proto, aby se odlišil od ostatních. Nějak jsem nad tím přemýšlel a řekl jsem si: jo, šroub a matka, to k sobě jde! Navíc jsem nechtěl žádné téma politické anebo se sexuálním podtextem. Kdo mě zná, ví, že mám rád legraci a výstřednosti. A kdo mě nezná, si třeba řekne, že jsem magor!“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.