Jak vypadal úkryt hrůzy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jak vypadal úkryt hrůzy

Železná klec o rozměrech 2,5 x 1,22 metru. Zatím není jasné, k jakým účelům byla používána. Vedle se nachází dřevěná chatrč se zamykáním zvenčí. Také zde Jaycee zřejmě bydlela.
Železná klec o rozměrech 2,5 x 1,22 metru. Zatím není jasné, k jakým účelům byla používána. Vedle se nachází dřevěná chatrč se zamykáním zvenčí. Také zde Jaycee zřejmě bydlela. (Profimedia.cz, Isifa.com)

5:00 – Nápis »Welcome« (Vítejte) byl branou do světa, který se vězněné Jaycee Lee Dugard (dnes 29) smrskl na pár metrů plných špíny, nepořádku a násilí. Na 18 let! Tak dlouho ji věznil únosce Philip Garrido (58), který s ní zplodil dvě děti. Podle posledních zpráv americké policie ji zřejmě tento náboženský fanatik »vymyl mozek«, a dokonce ji nutil účastnit se zvrhlých sexuálních orgií.

Jaycee se mohla volně pohybovat po zahradě. Navíc byla v kontaktu s vnějším světem; únosci pomáhala vést jeho obchod. Proč si nepřivolala pomoc? Garrido – nebezpečný psychopat a náboženský fanatik, který sám sebe nazýval Bohovou touhou – ji zřejmě zmanipuloval. Dívku nutil číst své náboženské texty. A dokonce se musela účastnit sexuálních orgií pořádaných v zadní části pozemku. Jeden ze sousedů pozoroval, jak se před stanem postavilo do řady asi deset Mexičanů popíjejících pivo. Jeden po druhém prý poté vstupovali do stanu. Byly vidět stíny souložících postav. Na otázku, proč nezavolal policii, soused řekl, že neměl žádné důkazy...

Bouda velká 3 x 3 metry zevnitř. Zřejmě hlavní útočiště Jaycee a jejích dětí.

Jayceeno chování po návratu z osmnáctiletého vězení působí poněkud zmateně. „Ahoj mámo, mám děti,“ zněla první slova, která řekla matce. Podobně podivně se chovaly i dvě dcery Jaycee (11 a 15). Právě jejich nezvyklé vystupování přivedlo dvě policistky na stopu – Garrido s dívkami totiž u Kalifornské univerzity rozdávaly náboženské letáky a dívky prý odpovídaly, jako kdyby papouškovaly naučené fráze.

Dcery Jaycee a jejího únosce Philipa Garrida. Pod přísným dozorem se krátce před osvobozením zúčastnily večírku.

Jaycee se nyní nachází kdesi v Severní Karolíně na neznámém místě, které přísně střeží americká tajná policie FBI. Podrobuje se psychologickým a lékařským testům.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.