Jan Kraus: Hrozí odchodem z televize! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jan Kraus: Hrozí odchodem z televize!

Fotografie
Fotografie (internal)

5:00 (tk) – Moderátor Jan Kraus (55) zuří! Česká televize totiž prý zrušila letní reprízování jednoho dílu jeho pořadu »Uvolněte se, prosím«. Jedná se o ten s poslankyní zelených Kateřinou Jacques (38), která se v talk show neuvěřitelným způsobem ztrapnila – neměla ponětí o tom, co je biomasa. „Pokud by se to dělo pravidelněji, tak z televize odejdu,“ vyhrožoval moderátor na Frekvenci 1. Jsou za stažením reprízy politické tlaky?

Díl oblíbeného pořadu s Kateřinou Jacques se stal už takřka kultovním. Jen na serveru youtube.com ho vidělo na půl milionu lidí, další miliony při dubnovém premiérovém vysílání talk show v ČT a na jejích stránkách. Více diváků se na něj už ale v televizi asi nepodívá. „Jak se opakujou »Uvolněte se«, tak jedna z repríz měla být Kateřina Jacques, na konci léta. A včera jsme se dozvěděli, že programový vedení televize rozhodlo, že to nemůže jít, se zdůvodněním neznámým,“ řekl v pátek moderátor na Frekvenci 1. Na tiskovém oddělení ČT o rozhodnutí nevysílat díl s Jacques prý nevědí. Pak ovšem mluvčí ČT Ladislav Šticha prohlásil: „Ten pořad už viděl na našem webu a na youtube úplně každý. Na to by se už v TV nikdo nedíval.“ Kraus má jiný názor: „Tohle na mě působí dojmem, jako kdyby v ČT začínal mít někdo politický zájmy. Pokud by se to dělo pravidelněji, tak z televize okamžitě odejdu, nebo bude muset odejít to vedení, který porušuje zákony.“

I sama Jacques ví, že se v pořadu pěkně ztrapnila. „O Janu Krausovi se mi každou noc zdá, jak stojí u mé postele, a křičím mrkev néééé,“ řekla před časem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.