Ledová sprcha pro Topolánka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ledová sprcha pro Topolánka!

Po náročné hře Mirek svlékl tričko a osvěžil se pod studenou sprchou.
Po náročné hře Mirek svlékl tričko a osvěžil se pod studenou sprchou. (Aha! – Alexandr Malachovský)

5:00 (vr) – Deník Aha! strávil jeden den s šéfem ODS a volebním lídrem strany za Jihomoravský kraj Mirkem Topolánkem (53) v rámci jeho kampaně »Léto s Topolem«. Podobně jako ruský premiér Vladimir Putin, který zásobuje svět fotografiemi, na nichž si hraje na kovboje, se i Mirek snažil voliče přesvědčit o své všestrannosti – ve čtvrtek jezdil na kole, na koni, plaval, hrál bowling, plážový volejbal... A mluvil i o své dovolené v Toskánsku!

Nezvykle vysmátý Mirek se zastavil v Kuřimi, Lysicích, Blansku a dalších místech. Tam sportoval nebo si povídal s lidmi o politice. I když Topolánkovi dlouho vyčítali, že kvůli cukrovce hodně přibral, na jeho fyzičce to nebylo znát. Mimo jiné se totiž na dvou úsecích přepravoval na kole a v největším pařáku ujel dvacet kilometrů. „Přijel jsem si s ním změřit síly. Jako zkušený cyklista musím říct, že na to, jaké má sedavé povolání, jede opravdu rychle,“ říká volič ČSSD Robert Novák (30). A vedoucí Topolánkovy kampaně Zdeněk Mokrý ke konci dne vyčerpaně říká: „Takhle je to s Mirkem každý den.“

V Boskovicích pak osprchovaného, převlečeného Topolánka zaskočil dav otázkami na jeho nahou fotku z Berlusconiho vily. „Byla to fotomontáž a je to nechutné. Nevím, kdo by se s takovou – s dovolením – výbavou promenádoval u bazénku nahý,“ hájil se.

A co dovolená v Monte Argentariu, kde ho nevyfotili nahého, zato s lobbisty a špičkami ČEZu? „Viděl jsem, že mě natáčejí, a kašlal jsem na to,“ říká Mirek. Na otázky o jeho »výměně manželek«, kdy před třemi lety opustil manželku Pavlu kvůli kolegyni ze Sněmovny Lucii Talmanové, ale už neměl nervy. „Politika vás nezajímá, nebo co? Celá diskuse je o babách!“ okřikl dav.

Když ale večer uváděl koncert duchovní hudby v kostele ve Křtinách, vtipkoval na svůj účet. Publikum nejvíce rozesmála zmínka o jeho »oblíbené slunné Itálii«. A co na to lidé? „Měl by kápnout božskou, hlavně o dovolené. Aby nás uklidnil, že nic neprovedl. Jak mu takhle máme věřit?“ shrnul Marek Konopík (43) z Blanska.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.