Rumunští Romové chtějí, aby jim naše úřady koupily kosy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rumunští Romové chtějí, aby jim naše úřady koupily kosy!

Fotografie
Fotografie (internal)

13:25 – Den kobylek se blíží! Romové z Rumunska se včera usadili za Prahou. Louka v Husinci, kterou jim nabídl majitel, je však tak zarostlá, že se na ní nedá tábořit.

13:25 – Den kobylek se blíží!  Romové z Rumunska se včera usadili za Prahou. Louka v Husinci, kterou jim nabídl majitel, je však tak zarostlá, že se na ní nedá tábořit.

"Nemají zájem to pokosit. Žádají starostku, hasiče i nás, abychom jim to pokosili, nebo abychom s nimi zajeli do obchodu a koupili kosy," uvedl pro iDnes šéf městských policistů ve Zdibech.

"Je odevšaď vyháněj, tak jsem toho využil, protože tam potřebuju uklidit. Tak jsem s nima udělal takovej kšeft, že to tam ukliděj a budou tam," řekl Jaroslav Tříska, majitel pozemku v Husinci, kde měli rumunští Romové původně tábořit.

"Momentálně kempují na našem pozemku, protože tam, kde chtěli být, je spousta náletových dřevin, je tam špatné podloží a vysoká tráva a samozřejmě tam chybí i jakékoliv zázemí," řekla starostka Marie Těthalová. Během noci prý paní starostka nezaznamenala žádné stížnosti obyvatel. Situaci průběžně monitoruje policie.

A další děsivá zpráva! Možná až tisíc rumunských Romů míří do Prahy! A to nejen z Rumunska, ale z celé Evropy. "Večer bylo na tom místě 11 aut, zhruba 30 lidí. Říkali mi, že by mělo dalších asi 70 lidí dorazit," podotkla Marie Těthalová.

 

Romové se do Prahy sjeli před týdnem, aby se mohli modlit za uzdravení sedmnáctiletého syna romského barona, který se téměř utopil při koupání ve Staré Boleslavi. Chlapec jménem Ion Miclescu nyní již druhý týden leží ve Vinohradské nemocnici a jeho stav je stále vážný.

"Lékaři mu z části odpojili dýchací podporu. Částečně tedy dýchá sám, ale zatím se z toho nedá nic usuzovat," řekla ve čtvrtek mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Podle informací Vinohradské nemocnice není mladík pojištěný a každým dnem nabíhá dluh 80 - 100 tisíc za jeho léčbu. Po jeho propuštění hodlá nemocnice zaslat chlapcovým příbuzným fakturu s celkovou částkou a čekat na její zaplacení.

"Když se bude léčit měsíc, tak zůstaneme měsíc. Peníze pro nás nejsou problém," řekl jeden z Rumunů tábořící v Husinci u Prahy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.