Klienti zkrachovalé Tomi Tour: Horor v autobusu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Klienti zkrachovalé Tomi Tour: Horor v autobusu!

Klienti zkrachovalé cestovky se i včera marně dobývali do sídla Tomi Tour v Praze.
Klienti zkrachovalé cestovky se i včera marně dobývali do sídla Tomi Tour v Praze. (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA (ryc) – Klienty zkrachovalé cestovní kanceláře Tomi Tour domů dopraví ČSA. Pokud je ovšem pustí majitelé místních hotelů, kterým cestovka podle všeho dluží peníze. Například v Turecku včera ráno, tedy pár hodin po vyhlášení úpadku cestovní kanceláře, české turisty zamknuli za pomoci delegátky v neklimatizovaném autobuse a po každém požadovali »výkupné« 800 Kč. Jinak je prý nedovezou na letiště.

„V Turecku nás naložili do autobusu na letiště a po několika kilometrech autobus z nařízení turecké CK odstavili s tím, že každý, kdo chce odletět, zaplatí 30 euro (800 Kč) na osobu, včetně malých dětí,“ uvedl účastník zájezdu Jiří Procházka pro Novinky.cz. Navíc turecký šéf vypnul klimatizaci, takže v autobusu bylo nesnesitelné horko.

Jedna dívka zkolabovala a několik dětí se pozvracelo. Nad turisty se nakonec slitoval turecký řidič a přes protesty svého zaměstnavatele je odvezl na letiště. Tam si klienti peníze vybrali a delegátce dali. I tak ale jedna rodina v Turecku bez pomoci zůstala. Podle mluvčího ministerstva zahraničních věcí Milana Řepky je však už v pořádku v Česku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.