Vodičkova ulice: Jedna nehoda za druhou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vodičkova ulice: Jedna nehoda za druhou

PRAHA – Vodičkova ulice v Praze 1 je snad prokletá! Jak jinak si mají obyvatelé a prodavači vysvětlit neštěstí, která se v této rušné ulici dějí? A není jich málo!


V neděli ráno se tu například zřítila část rekonstruované budovy, kde bývala legendární cukrárna U Myšáka, ještě dříve se tu ale propadaly chodníky, stala se tu vražda...

Věříte na nadpřirozené síly? Pak se projděte Vodičkovou ulicí! Tu totiž stíhá jedna katastrofa za druhou. A to nemluvě o tom, že zde byl v roce 1998 přímo v prodejně McDonald´s zastřelen podnikatel Ladislav Zimmerman. „Tady se děje každou chvíli něco, to snad není ani měsíc, kdy by byl klid, samozřejmě se nám to promítá potom do tržeb,“ uvedla prodavačka klobouků. Odborníci ale vliv nadpřirozených jevů razantně vylučují. Podle geologů nestojí za propady chodníků ani elfové, ani skřítci. Odpověď je mnohem prozaičtější – podloží.
„Geologické průzkumy podloží pod Vodičkovou ulicí totiž ukázaly, že je značně »chatrné«. Najdeme tu totiž půdu tvořenou především hrubými středně ulehlými až ulehlými písky až štěrkopísky, ve kterých jsou místy značné příměsy jílu,“ řekl jeden z odborníků.

Co se stalo ve Vodičkově ulici?

✔ 27. ledna 2005 – propadli se do země dva dělníci a jeden z nich skončil s poraněním páteře v motolské nemocnici! Voda z prasklého vodovodního řadu tu vymlela pod chodníkem díru o velikosti 10 x 10 metrů. Tu pak museli dělníci zalít speciální hmotou.
✔ Červenec 2005 – propadl se chodník u zdi Novoměstské radnice. Propad chodníku zavinili dělníci, kteří tu kopali trasu kolektoru a vlivem dešťů se půda propadla.
✔ 5. srpna 2005 – propadl se dvůr Novoměstské radnice. Příčinou byly spodní vody, které podemlely podloží. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo.
✔ 15. července 2006 – zřítila se část domu, který je rekonstruován a ve kterém bývala cukrárna U Myšáka. Úklid by měl pokračovat až do konce týdne a tramvaje pak začnou jezdit po neděli.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.