Kradeného veterána prodal policistům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kradeného veterána prodal policistům

Vozy Jawa Minor byly oblíbené pro svou spolehlivost.
Vozy Jawa Minor byly oblíbené pro svou spolehlivost.

ÚJEZD U TIŠNOVA – Nebývale složitou krádež vymyslel a provedl zloděj (37) v Brně-venkov. Jeho kořistí byl »dědeček« automobil.

Nebývale složitou krádež vymyslel a provedl zloděj (37) v Brně-venkov. Jeho kořistí byl »dědeček« automobil.

Muž si v Újezdu u Tišnova vyhlédl Jawu Minor vyrobenou v roce 1939. Majitel (60) vůz parkoval ve stodole selského stavení. „Muž si ve stodole ve stařičkém autě hrával v dětství s kamarády,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Poté, co muž auto ze stodoly ukradl, udělal velkou chybu. Na internetu zveřejnil inzerát a nabízel prodej vozu. Brzy se ozval zájemce.

„Kriminalisté, kteří případ šetřili, kromě jiného procházeli nabídku prodeje veteránů. S mužem, který nabízel auto za dvě stě tisíc korun, si dali schůzku. Jakmile odcizený vůz prohlédli a měli stoprocentní jistotu, dohodli i cenu,“ popsal past na zloděje Malášek. Z kapes místo peněz pak kriminalisté vytáhli služební odznaky. Veterán se pouhý týden po zmizení vrátil zpět do kůlny majitele. Zloději nyní hrozí za krádež až dva roky vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.