»Škatulata« u zelených - Bursíka nahradil Liška | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

»Škatulata« u zelených - Bursíka nahradil Liška

Martin Bursík (vlevo) a Ondřej Liška.
Martin Bursík (vlevo) a Ondřej Liška. (Aha! – Karel Kopáč)

PRAHA - Dosavadní místopředseda Strany zelených Ondřej Liška dostal včera důvěru předsednictva a povede partaj do předčasných podzimních voleb. Místo v čele strany má však jisté nejdéle do 13. prosince, do té doby si zelení musejí na řádném sjezdu zvolit nové vedení.

Bývalý předseda SZ Martin Bursík po letošních volbách do europarlamentu, které pro zelené skončily fiaskem, odešel z vedení strany. Podle jeho slov by měla taková změna pomoct zeleným dostat se opět do Sněmovny. A mohla by to být také šance pro vyloučené členy Danu Kuchtovou a Martina Čáslavku – po odchodu Bursíka se do strany totiž vracejí. Kuchtová chce podat přihlášku v nejbližších dnech, Čáslavka už ve straně zpátky je, byť ho předsednictvo jako člena zatím nepotvrdilo. S návratem členů totiž předsednictvo strany musí souhlasit. Jenže sám Liška jejich »comeback« vyloučil. „Důvody k jejich vyloučení nadále přetrvávají,“ uvedl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.