Shořelo 13 kamionů! Obrovský požár! Škoda 40 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Shořelo 13 kamionů! Obrovský požár! Škoda 40 milionů!

Požár napáchal škody za čtyřicet milionů korun.
Požár napáchal škody za čtyřicet milionů korun. (HZS Středočeského kraje)

MĚLNÍK – Gigantický požár zachvátil v noci na včerejšek odstavné parkoviště kamionů v areálu soukromé firmy v obci Brozánky na Mělnicku. Shořelo minimálně 13 plně naložených kamionů. Oheň hasilo deset hasičských jednotek do rána.

Plameny pohltily také poblíž stojící osobák. Celkovou škodu hasiči odhadují na 40 milionů korun. „Kamiony stály vedle sebe, takže se požár přes ně šířil snadno,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan. Některé návěsy byly navíc již naloženy nákladem, jako jsou autobaterie, prací prášky nebo plastové fólie. Okolím se tak začal šířit nepříjemný kouř, který vyděsil zdejší obyvatele. Těm hasiči doporučili neotvírat okna a nevycházet. Nyní hasiči zjišťují příčinu ohně. Mělničtí policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování se ale nemůžeme k případu podrobněji vyjadřovat,“ řekl mělnický policejní mluvčí Václav Tichý. Podle dostupných informací policie šetří, zda šlo o nedbalost, náhodu, pomstu nebo pojišťovací podvod. Podle ohledání hasičů byl prý požár zapálen úmyslně.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.