Další fotky z Berlusconiho vily: Šéf ODS bydlel i s hlavním lobbistou J&T Palcrem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další fotky z Berlusconiho vily: Šéf ODS bydlel i s hlavním lobbistou J&T Palcrem!

Dušan Palcr na zahradě Berlusconiho vily, vlevo je i Lucie Talmanová.
Dušan Palcr na zahradě Berlusconiho vily, vlevo je i Lucie Talmanová. (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát)

PRAHA – Objevily se další fotografie z loňské dovolené šéfa ODS Mirka Topolánka na Sardinii u italského premiéra Silvia Berlusconiho. Je z nich jasné, že Topolánkova dovolená nebyla vůbec nevinná – spolu s ním a přítelkyní Lucií Talmanovou totiž ve vile bydlel i jeden z vrcholných manažerů a hlavní lobbista finanční skupiny J&T Dušan Palcr!

Na dovolenou k politikovi už prý nepojede...

O tom, že se na Sardinii Topolánek s Palcrem sešel, se ví. Schůzka vyvolávala řadu spekulací – hned po Topolánkově dovolené zasedala vláda, kterou tehdy vedl, a rozhodovala o privatizaci ruzyňského letiště. Jedním ze zájemců o stomiliardové letiště je právě i společnost J&T. Dosud se ale nevědělo, že vazby mezi Topolánkem a Palcrem jsou natolik silné, že spolu oba bydleli v Berlusconiho vile! Včerejší dotaz deníku Aha! na toto téma Topolánka dost rozladil. „Pan Palcr není lobbista, ale český bankéř. To znamená, že nemá nic společného s lobbingem. Já jsem tyto fotografie označil za falzifikáty nebo spíše fotomontáže, pokládám to za velmi nechutné. Pokaženou loňskou dovolenou pokládám za svůj velký omyl. Již nikdy nevyužiju nabídky žádného politika, abych v plném soukromí pod dohledem carabinieri absolvoval dovolenou. To pokládám za nesmyslné. A musím říct, že pokládám vaši otázku za nekorektní,“ řekl včera šéf ODS.

Není jasné, proč Topolánek tyto fotky označuje za podvrh, když je ještě neviděl – dosud tvrdil, že fotomontáží jsou jeho snímky ze Sardinie, kde je dole bez. A k Topolánkově poznámce, že Palcr není lobbista – sám manažer J&T již dříve prohlásil, že »zájmy J&T samozřejmě hájím a prosazuji«.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.