Myšák Seznámek a morče Digoušek: Zvířecí léčitelé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Myšák Seznámek a morče Digoušek: Zvířecí léčitelé!

Léčivé tóny poslouchá Digoušek v pyramidě s absolutním soustředěním.
Léčivé tóny poslouchá Digoušek v pyramidě s absolutním soustředěním.

PRAHA (vet) – Smutek na duši, prokřehlé ruce, ztuhlé prsty, srdeční oběh – to všechno dokáže léčit morče Digoušek, podle rodokmenu anglický rex. Pro terapii ho vypiplala jeho majitelka Pavla Zemanová (43) z Prahy-Uhříněvsi.


Pomáhají s Parkinsonovu nemocí, srdečním oběhem, ztuhlými prsty...

S Digouškem každý týden navštěvuje babičky v Domově sv. Karla Boromejského v Řepích.

Digoušek se obvykle uvelebí s podložkou na peřině a stařenky ho hladí, povídají si s ním, některé ho jen pozorují. „Staří lidé mívají prokřehlé ruce, když si dlaně položí na jeho kožíšek, prohřejí si je. Když ho hladí, zlepšují si jemnou motoriku. Mám ruku po obrně, také mi to pomáhá, a tak vím, že to funguje. Když ho chvíli chováte na hrudi, pozitivně ovlivňuje srdeční tep a krevní oběh,“ Kliknutím zvětšeteříká chovatelka. Za odměnu si pak Digoušek nejraději schroupe okurku nebo voňavou levanduli.

Jak se z obyčejného morčete stane léčitel? „Musíte ho vymazlit,“ radí Pavla Zemanová. Digouškovi se věnuje několik hodin denně. Češe ho, hladí, drbe, tulí se k němu, povídá si s ním. Zapojila se i do akce esoterika a zvíře. „Vylaďuji ho tak, že v pyramidě poslouchá léčivé zvuky alfa-omega, které údajně pocházejí z dávné Atlantidy. Spí na polštářku z pohankových slupek, což je výborné na krevní oběh. Na kleci má zavěšený krystal. Dávám mu i Bachovy květinové esence na zklidnění a různé neduhy,“ dodává chovatelka.V současné době připravuje Pavla Zemanová na terapii i myšáka Seznámka. „Pomáhá hlavně rozhýbávat prsty lidem s Parkinsonovou nemocí,“ objasňuje Zemanová.


3.6.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.