Dagmar zářila, Havel hladil... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dagmar zářila, Havel hladil...

 (Aha!: Dalibor PUCHTA)

PRAHA – Záplava květin, neutuchající patnáctiminutový potlesk, narvané divadlo až k prasknutí. Co víc si přát? Dagmar Havlová (52) si spolu s Petrem Kostkou (68) užívali velkou chvíli slávy. Mnoho jejich hereckých kolegů jim totiž aplaudovalo po slavnostní premiéře hry Chvíle pravdy, která se odehrála v pátek večer.

„Jsem šťastná, že to tak dobře dopadlo,“ svěřila se unaveně přítomným novinářům Dagmar Havlová při příchodu na večírek. A štěstím zářil i její manžel Václav Havel. U stolu pak svou ženu jemně pohladil po tváři, tiskl jí ruce a oba se tvářili jako dvacetiletí zaláskovaní milenci...

Na premiéře nechyběl dokonce ani autor hry Israel Horovitz, který už po první předpremiéře vysekl oběma hercům poklonu: „Pokud vám všichni herci hrají jako Dagmar Havlová a Petr Kostka, tak jste šťastný národ.“ Premiéru si samozřejmě nenechala ujít ani dcera bývalé první dámy Nina. Na následném večírku se Nina přítomným hostům svěřila, že na premiéru své maminky přijela až z Vídně, kde momentálně pobývá. Jiřina Bohadalová se snažila vyhýbat uměleckému šéfovi vinohradského divadla Martinu Stropnickému, kterému jen velice chladně odpověděla na pozdrav. Že by ještě nevyprchal jejich spor ohledně předčasné derniéry hry Lásky paní Katty? Jeden z vrcholů letošní divadelní sezony si nenechala ujít ani Michaela Maláčová s manželem Zdeňkem Bakalou, který měl bolavý zub, či herečky Jana Štěpánková, Jiřina Jirásková nebo Jana a Viktor Preissovi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.