Rathův bratr vedoucím na krajském úřadu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rathův bratr vedoucím na krajském úřadu

David Rath
David Rath

PRAHA – Michal Rath, bratr středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD), se stal vedoucím oddělení integrované prevence na krajském úřadu. Podle mluvčí kraje Berill Maschekové postup Michala Ratha nesouvisí s hejtmanstvím jeho bratra.


Hejtmanova rodina vládne kraji

Na odboru životního prostředí působil už za vedení Petra Bendla (ODS), kariérně ale postoupil až teď. Mluvčí tvrdí, že Michal Rath nejlépe obstál ve výběrovém řízení na uvolněnou pozici. „Je to věc, kterou se celoživotně zabývám. Navíc dělám něco, co se samosprávou vůbec nesouvisí. Kraj je pověřen státní správou v přenesené působnosti. Samospráva do výkonu státní správy nemůže moc zasahovat,“ řekl Michal Rath. Jeho známější bratr David povýšení nechce komentovat. Michal Rath říká, že z nástupu mladšího bratra do funkce nadšený nebyl, asi tušil problémy. „Radost jsem z toho neměl, ale co jsem mohl dělat,“ poznamenal.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.