Koupaliště jsou rájem zlodějů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Koupaliště jsou rájem zlodějů!

I když vás voda láká, nenechávejte své věci bez dozoru.
I když vás voda láká, nenechávejte své věci bez dozoru.

PRAHA – Chcete strávit klidné léto? Dávejte si potom dobrý pozor na své věci a nenechávejte je bez dozoru.


Teplo, přeplněná koupaliště a chaty u rybníků jsou totiž doslova rájem pro kapsáře a drobné zlodějíčky, kteří jsou schopni ukrást doslova cokoliv. Neznámí chmatáci ukradnou nejen peněženku nebo mobilní telefon, ale i motorku, kosmetiku nebo holení.
„Turistická sezona je každoročně obdobím, kdy se rapidně zvyšuje počet kapesních krádeží. Denně dochází k případům, kdy nic netušící lidé zjistí, že jim z kapsy či kabelky zmizela peněženka, doklady a často také platební karty,“ uvedla mluvčí policie Lucie Krašteničová.
Kemp v Praze v Plzeňské ulici si vybral neznámý chmaták a vloupal se do několika chatek a stanů. „V příhodný okamžik si vytipoval stan, rozřízl jej a poté do něj vnikl. Ukradl mobilní telefon, holící strojek, pánskou kosmetiku, osvětlovací prostředky pro kempování a platební kartu, vše za více než čtrnáct tisíc korun,“ řekla mluvčí pražské policie Iva Knolová. Nenechavec poté stejným způsobem »navštívil« i sousední stan, kde sebral příslušenství k počítači v hodnotě 4500 korun. V Brně zase přišel muž (37) o 51 tisíc korun, ze skříňky mu totiž někdo ukradl mobil, platební karty i hotovost.
Podle policistů kapsářům nahrává nejen šikovnost a hbitost jejich prstů, ale také to, že si lidé často nedávají příliš pozor na své věci a zloději tak využívají jejich chvilkové nepozornosti. A jak se bránit kapsářům? „Doklady a peněženky ukládejte hluboko do tašek, zavírejte zipy, kabelku držte pevně u těla a na koupališti nenechávejte své věci bez dozoru,“ sdělila Krašteničová.

Tady lapkové řádí!

Baldovec na Prostějovsku – v kempu prohledal neznámý zloděj dva stany, ve kterých spali lidé, ukradl peněženky, klíče od osobního auta, které prohledal a ukradl další peníze. Celkem za 8 tisíc korun.
Kemp Ostrožská Nová Ves na Uherskohradišťsku – z chaty, kde spala rekreantka, lapka ukradl mobil, fotoaparát a peníze, celkem za 27 tisíc.
Tábořiště Břeclav – z uzamčené buňky vodákům zloděj odvezl nafukovací čluny, vesty, neoprenové oblečení. Škoda je 220 tisíc korun.
Koupaliště v Albrechticích – z parkoviště ukradl pachatel motocykl Jawa Babetta.
Koupaliště Brno – muž (37) přišel o 51 tisíc, mobil a platební karty.


Autor: Aleš BERNÝ

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.