Východočech dal ve sportce 5, 12, 14, 23, 24, 33 a... Vyhrál 72 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Východočech dal ve sportce 5, 12, 14, 23, 24, 33 a... Vyhrál 72 milionů

PRAHA – Letošní rekordní výhru sportky 72 384 867 korun získal na apríla jediný muž z východních Čech. Šťastný výherce na svém tiketu zaškrtl v osmém sloupci šestici čísel 5, 12, 14, 23, 24 a 33 a přesně ta byla vylosována ve II. tahu sportky.


Chce odjet na Nový Zéland

„Sázím zcela náhodně jen tak, když jdu do práce nebo na procházku, a narazím na informaci o jackpotu přes sto milionů korun,“ řekl mladý výherce společnosti Sazka.

Při vyzvedávání výhry muž popisoval radost i šok z takové zprávy. Přiznal však i obavy z budoucnosti. „Člověk je zvyklý na tvrdou realitu a v podstatě, co jsme si nevydělali, to jsme neměli. První pocit je šokující, druhý dojem je radostný a při třetím zamyšlení si chtě nechtě připouštíte i skutečnost, zda vysoká výhra nebude následně vykoupena v životě nebo v rodině nějakou nepříjemnou událostí. Věřím, že se tak nestane,“ tvrdil šťastlivec, jehož jméno zůstane tajemstvím.

Dalším překvapením pak bylo pro výherce zaplacení daně. Nic totiž státu dát nemusel! „Původně jsem počítal s více než třetinovou daňovou ztrátou. O to víc zbude za ušetřené daně na charitu v podobě potřebného lékařského vybavení a přístrojů, o čemž jsme v rodině hovořili jako o jedné z prvních investic,“ říká budoucí mecenáš.

Opustit ale město, kde žije, nechce. „Nejsem typ člověka, který by přestal po mnoha letech chodit do práce, a nemíníme vybočit z dosavadního životního stylu. Rozhodně zůstaneme ve východních Čechách,“ plánuje milionář. Východočech chce peníze rozmnožit investicemi do akcií. „Ze všeho nejdříve budu preferovat investování prostředků způsobem, který mi zajistí pravidelný přísun financí z kapitálového trhu,“ plánuje a chce hodně cestovat: „Rád bych vyrazil za exotickým poznáním například na Nový Zéland. Zajímá mě příroda, historie, dobová kultura a život místních obyvatel,“ dodal čerstvý milionář.

Náhodný sázející se zařadil mezi deset majitelů nejvyšších výher v padesátileté historii sportky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.