Rath vyhrožuje novinářům: Už vám telefon nezvednu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rath vyhrožuje novinářům: Už vám telefon nezvednu!

David Rath
David Rath (: ara)

PRAHA – Středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD) pořádně naštvalo, že deník Aha! (a po něm i strana Liberálové.cz) zveřejnil číslo na jeho mobil – prý ho teď kvůli tomu nebude novinářům zvedat.

Deník Aha! číslo otiskl v reakci na Rathovo trapné gesto, když po krajských lékárnách vyvěsil letáky s telefonem na soudkyni Moniku Vackovou – ta vydala předběžné opatření zakazující Rathovi platit za občany poplatky v lékárnách Středočeského kraje.

„Tento krok se otočí proti novinářům. Hejtman totiž přestal brát neznámá čísla, a upozorňuje všechny redaktory, že kromě těch, které má uloženy, se mu nikdo jiný z nich nedovolá,“ tvrdí v prohlášení Rathova mluvčí Berill Mascheková. A číslo redaktora Aha! Rath asi uložené nemá – včera totiž jeho mobil opravdu nezvedl. Rathovi přijde zveřejnění jeho mobilu jako nepřiměřená reakce. On prý zveřejnil telefon, který není přímo na soudkyni Vackovou, ale jen do ústředny. Podle mluvčího městského soudu Petra Kulawiaka je ale Rathovo rozhodnutí za hranicí etiky.

V další části prohlášení si pak Rath naopak zveřejnění čísla náramně pochvaluje. „Hejtman děkuje až stovce lidí, kteří mu poslali zprávy vyjadřující sympatie, za což jim takto hromadně děkuje,“ píše mluvčí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.