Zdrcený táta ke střelci Ďuričkovi: Zavraždil jste mi syna jako gestapáci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zdrcený táta ke střelci Ďuričkovi: Zavraždil jste mi syna jako gestapáci!

Otec oběti, Václav Kočka starší, přirovnal střelce ke gestapákům. Pak se rozplakal.
Otec oběti, Václav Kočka starší, přirovnal střelce ke gestapákům. Pak se rozplakal. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Atmosféra procesu s Bohumírem Ďuričkem (55), který je obžalován z vraždy Václava Kočky ml. (†40), byla opět plná emocí. Syn i otec oběti se včera v budově Městského soudu v Praze topili v slzách. Obžalovaný naopak rozdával úsměvy. Sršel omluvami, které zároveň vyvažoval tvrzeními o své nevině.

Atmosféra procesu s Bohumírem Ďuričkem (55), který je obžalován z vraždy Václava Kočky ml. (†40), byla opět plná emocí. Syn i otec oběti se včera v budově Městského soudu v Praze topili v slzách. Obžalovaný naopak rozdával úsměvy. Sršel omluvami, které zároveň vyvažoval tvrzeními o své nevině. Na všechno dohlíželo po zuby ozbrojené policejní komando.

Hlavní slovo měli včera u soudu jako svědci Kočkové. Syn i otec zastřeleného shodně tvrdili, že před střelbou žádné napadení Ďurička neviděli. „Syn mu řekl: Nebuď drzej na tátu. Pak jsem slyšel tři výstřely,“ uvedl Václav Kočka starší (67) stejně jako jeho vnuk. Ani jeden z nich ale nevěděl, o jakou drzost mělo jít. Slzami se začal otec oběti zalykat, když popisoval sled dalších událostí. „Ten kluk neměl šanci bránit život,“ líčil Kočka starší. Podle něj Ďuričko jako profesionální střelec nemusel Kočku mladšího zabít. „Kdybyste mi ho poranil, ne přímo zavraždil jak gestapáci, a on jezdil na vozíku... Raději bych ho měl poraněného,“ řekl Ďuričkovi, ale nepodíval se na něj. S pláčem pak opustil jednací síň. „Já ho nechtěl poranit. Já střílel do vzduchu proti útoku,“ reagoval omluvně obžalovaný.

Jeho verzi podpořila výpověď soudního lékaře Jiřího Hladíka. Podle něj Ďuričko při výstřelu buď seděl nebo byl v záklonu a oběť nad ním byla nakloněna. Jeden z výstřelů totiž směřoval odspoda nahoru. Rány musely jít rychle za sebou. Všechny tři totiž zasáhly Kočku mladšího ještě zaživa a byly smrtelné. „Krátce poté upadl do bezvědomí, takže netrpěl a necítil žádnou bolest,“ dodal Hladík.

Přítomné Ďuričko šokoval, když se soudkyně dotázal, zda nejmladší syn zavražděného nesl příjmení otce nebo matky. „Narodila se dcera a řešíme podobný problém,“ uvedl na vysvětlenou.

Václava Kočku ml. zastřelil Bohumír Ďuričko loni 9. října po křtu knihy Jiřího Paroubka v restauraci Monarch v Praze. Hrozí mu až 15 let vězení.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.