Bývalá prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová (87) - Už má vlastní celu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bývalá prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová (87) - Už má vlastní celu!

Ludmila Brožová-Polednová
Ludmila Brožová-Polednová  (Aha! – Mária Rušiňová, Věznice Světlá nad Sázavou)

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU – Dva roky! Minimálně tak dlouho se mimo areál věznice nepodívá nejstarší vězenkyně v ČR Ludmila Brožová-Polednová (87). V úterý večer nastoupila další část trestu odnětí svobody ve věznici ve Světlé nad Sázavou.

Dva roky! Minimálně tak dlouho se mimo areál věznice nepodívá nejstarší vězenkyně v ČR Ludmila Brožová-Polednová (87). V úterý večer nastoupila další část trestu odnětí svobody ve věznici ve Světlé nad Sázavou. „Kázeňskou odměnu opuštění věznice lze uložit obvykle až po odpykání jedné třetiny až poloviny trestu, což v případě šestiletého trestu Brožové-Polednové znamená dva roky,“ vysvětlila ředitelka věznice Kamila Meclová.

Bývalá komunistická prokurátorka, která pyká za podíl na justiční vraždě Milady Horákové, má už za sebou lékařskou prohlídku. Tou prošla hned po příjezdu. „Při pobytu ve věznicích v Plzni a v Praze se její zdravotní stav nezhoršil. Trvá ale nadále těžká vada zraku a pohybuje se jen s pomocí hůlky,“ dodala Meclová.

První noc spala nejstarší česká vězenkyně dobře. Kromě základních hygienických potřeb má na cele i malý radiopřijímač. Cela je na bezbariérovém oddělení pro pracovně nezařaditelné osoby, které mají sníženou schopnost pohybu. Spolu s ní budou na cele další dvě odsouzené. Celková kapacita oddělení je 16 odsouzených a jsou tam pachatelky nejrůznějších trestných činů, dokonce i vraždy.

V příštích dvou týdnech čekají BrožovouPolednovou pohovory se sociální pracovnicí, pedagožkou, psycholožkou a další vstupní formality. Pak bude stanoven osobní program. „Jako všechny ostatní odsouzené se bude podílet na úklidu pokoje a dalších společných prostor,“ informovala Meclová. To bude dopolední program, odpoledne se pak zapojí do společných aktivit. Ženy mohou zvolit ruční práce, zeměpisný kroužek, výtvarnou výchovu, hudební výchovu, zdravotní cvičení, cvičení na míčích či keramický kroužek. Mohou se i vzdělávat. Například v kursu práce na počítači či jazykových kursech.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

2.4.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.