Jarní počasí v nedohlednu - Ukázalo se sluníčko a teď zase bude sněžit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jarní počasí v nedohlednu - Ukázalo se sluníčko a teď zase bude sněžit!

Díky teplému počasí už začaly kvést sněženky. Zimě však zdaleka neodzvonilo.
Díky teplému počasí už začaly kvést sněženky. Zimě však zdaleka neodzvonilo. (Aha! – Martin Přibyl, ČTK)

PRAHA – Počasí nás včera opravdu potěšilo! Lidé si sluneční paprsky pořádně užívali, příští týden nám totiž přinese zase jen zimu a sněžení!

Počasí nás včera opravdu potěšilo! Lidé si sluneční paprsky pořádně užívali, příští týden nám totiž přinese zase jen zimu a sněžení!

Sluníčko sice předznamenalo jaro, ale na to opravdové si budeme muset počkat. „V následujících dnech očekáváme převážně oblačno až zataženo se srážkami, které budou od středních poloh sněhové,“ uvádí meteoroložka Dagmar Honsová.

V pondělí budou sněhové přeháňky v polohách nad 900 metrů n. m., od středy už bude chumelit téměř na celém území Česka. Navíc v noci bude mrznout. „V noci klesnou teploty až -4 °C,“ dodala meteoroložka Dagmar Honsová.

Plno bylo i na Matějské pouti

Slunečný a nezvykle teplý sobotní den vylákal lidi do ulic a plno bylo také na oblíbené Matějské pouti. Vyrazila tam i Olga Jedličková (33) s partnerem Tomášem Kožíškem (33) a dětmi Tomáškem (10) a Kubíkem (2,5). Užít si pouťových radovánek vyrazili až z Hradce Králové, kde všichni bydlí.

„Přijeli jsme už potřetí a vždycky se tu dobře pobavíme,“ popsala Olga Jedličková. Nejvíce se z pouti radovali oba bráškové, kteří nevěděli, na kterou atrakci dřív. „Už byli asi na sedmi, líbí se jim trampolíny, autodrom, vláčky a řetízkový kolotoč. Taky už měli zmrzlinu a cukrovou vatu. My si dali klobásu a párek v rohlíku,“ vypočítává maminka kluků s tím, že celková útrata za pouť vystoupila na 2000 Kč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.