Masový vrah z Německa: Nenáviděl ženy! A tak je začal střílet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Masový vrah z Německa: Nenáviděl ženy! A tak je začal střílet!

Tim Kretschmer
Tim Kretschmer

STUTTGART – Svíčky, květiny a hračky, u nichž postávají hloučky uplakaných lidí a hlídkující policisté. Tak vypadal včerejšek před střední školou v německém městečku Winnendenu, kde se ve středu odehrál jeden z největších školních masakrů v evropských dějinách.

Svíčky, květiny a hračky, u nichž postávají hloučky uplakaných lidí a hlídkující policisté. Tak vypadal včerejšek před střední školou v německém městečku Winnendenu, kde se ve středu odehrál jeden z největších školních masakrů v evropských dějinách. Sedmnáctiletý Tim Kretschmer vyzbrojený revolverem, který ukradl otci, zde začal svoji krvavou show, na jejímž konci je hrozivá bilance: 17 mrtvých (včetně něj).

Vrah, který byl od roku 2008 v péči psychiatrů s depresemi, ale léčbu přerušil, varoval před svým útokem na internetu. Jen pár hodin před svým útokem v jedné internetové diskusi napsal: „Sakra, Bernde, už mám až po krk tohoto života. Pořád to samé – všichni se mi vysmívají, nikdo nezná můj potenciál. Myslím to vážně, Bernde – mám u sebe zbraň, ráno půjdu do školy a všechny ugriluju. Snad z toho vyváznu. Dobře poslouchej, Bernde, všichni o mně ještě uslyší. Poznamenejte si místo činu: Winnenden. A nyní žádné hlášení policii, žádný strach. Nyní se uklidním.“ Při střelbě si Tim vybíral za oběť převážně ženy. Přímo v budově školy usmrtil 9 studentek ve věku 14 až 15 let, jednoho studenta a 3 učitelky. Dalších 7 školaček navíc postřelil. Po odchodu ze školy zabil ještě další 3 lidi. Když ho pak při přestřelce zranila policie, spáchal sebevraždu.

Oběti střílel zásadně do hlavy. To svědčí podle kriminalistů o tom, že nejednal v afektu, nýbrž promyšleně. Může být motivem skutečnost, že nenáviděl ženy? „Několikrát jsem ho potkal v parku. Pořád si stěžoval na jednu učitelku, prý ho šikanovala a vyhrožovala mu, že když se nezmění,e skončí jako popelář. Nenáviděl ji, stejně tak ženy všeobecně,“ vypověděl soused vraha. Tima navíc před časem opustila jeho přítelkyně. Na místního taxikáře Habiba, který Tima často vozil z diskotéky domů, působil prý jako milý člověk. „Jen je divné, že vždycky jezdil sám. Žádné dívky, žádní kamarádi,“ dodává Habib. Ano, nenápadný, plachý a trochu »přihlouplý« chlapec, se kterým se nikdo nekamarádil. Rád sledoval horory, poslouchal klasickou hudbu a hrál počítačové hry, v nichž se hodně střílelo a zabíjelo.

V celém Německu byla včera zrušena školní výuka. Místo toho učitelé s žáky debatovali o hrůzných událostech. Ulice byly navíc plné policistů. Jen v BádenskuWürttembersku totiž přišlo šest varování před podobným útokem. A ve Švédsku zatkli chlapce (17) za obdobné varování.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.