První orangutaní rande - Satu po ženichovi hodila krabici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

První orangutaní rande - Satu po ženichovi hodila krabici

Satu se stydlivě držela u stropu...
Satu se stydlivě držela u stropu... (Aha! – Karel Kopáč, Jana Myslivečková, Martin Smrček)

DVŮR KRÁLOVÉ – Tak to bylo rande! Ona mu hodila na hlavu krabici. On pár krabic rozcupoval. Pak se rozhodl na vzdorovitou anglickou »lady« zapůsobit trpělivostí, i když většina orangutanů se s milenkami nepáře.

Tak to bylo rande! Ona mu hodila na hlavu krabici. On pár krabic rozcupoval. Pak se rozhodl na vzdorovitou anglickou »lady« zapůsobit trpělivostí, i když většina orangutanů se s milenkami nepáře.

Tak včera vypadala první schůzka zkušeného samcem Elmara (35) s orangutanicí Satu (9), která před měsícem přicestovala do zoo ve Dvoře Králové z anglické zoo v Twycrossu. Orangutani jsou přitom pověstní jako divocí a drsní milenci. Elmar ale všechny překvapil. Když mu ošetřovatelé otevřeli cestu k nevěstě, nevrhl se na ní násilnicky. Krásnou a trochu stydlivou Satu nechal ječet, ručkovat u stropu po lanech a mřížích a dokonce si nechal hodit na hlavu krabici. Teď už je mu jasné, že jeho partnerka je trochu drzá, ale že se ho bojí. „Ví, že o ni nepřijde. Tak se za ní nehnal,“ vysvětlila zooložka Zdeňka Jeřábková. Ošetřovatelé zkusili na nový pár malou fintu. „Zavolali jsme veterináře, kterého se bojí. Čekali jsem, že oba před ním společně prchnou do druhé ubikace,“ dodala Jeřábková. Jenže prchl jenom Elmar. Na orangutaní vášeň si tedy ještě budou muset v zoo počkat. Podle zooložky to nebude trvat déle než do první říje Satu. Její vůni pak Elmar určitě neodolá.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.