Šaškárna ve Sněmovně - Poslanci tlachali o euroústavě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šaškárna ve Sněmovně - Poslanci tlachali o euroústavě

Situaci ve Sněmovně vystihuje i tato čepice Zdeňka Škromacha (ČSSD), kterou dostal od své kolegyně Marcely Mertinové na znamení boje. „Půjdeme přes politické mrtvoly ODS,“ vzkazuje tím Škromach.
Situaci ve Sněmovně vystihuje i tato čepice Zdeňka Škromacha (ČSSD), kterou dostal od své kolegyně Marcely Mertinové na znamení boje. „Půjdeme přes politické mrtvoly ODS,“ vzkazuje tím Škromach. (ČTK)

PRAHA – Poslanci se včera po dlouhé době sešli na schůzi. Měli projednávat řadu věcí, prvním bodem byla euroústava. A k hlasování o ní se ani nedostali. Poslanci se totiž hodiny hádali – ODS a KSČM se snažily hlasování přesunout na jinou schůzi, ČSSD ho chtěla zvládnout včera. Nakonec se jednání přerušilo na dnešek.

Poslanci se včera po dlouhé době sešli na schůzi. Měli projednávat řadu věcí, prvním bodem byla euroústava. A k hlasování o ní se ani nedostali. Poslanci se totiž hodiny hádali – ODS a KSČM se snažily hlasování přesunout na jinou schůzi, ČSSD ho chtěla zvládnout včera. Nakonec se jednání přerušilo na dnešek.

První schůze Sněmovny v letošním roce pokračovala v duchu těch loňských – poslanci jen prázdně tlachali a předváděli se před televizními kamerami (vždy, když je přenos ze Sněmovny přenášen televizí, neuvěřitelně se protahuje) od 14 hodin až do 18.40.

Předvedli se i sociální demokraté. Odmítli vypárovat nemocného poslance KDU-ČSL Tomáše Kvapila (53), kterého 24. ledna postihla mozková mrtvice a od té doby je udržován v umělém spánku. „Pokud jde o běžné body, tak pan poslanec bude vypárován. Například při projednávání lisabonské smlouvy vypárován nebude,“ řekl šéf strany Jiří Paroubek. Předseda lidovců Jiří Čunek to kritizoval. Paroubek případnou dohodu o párování podmiňuje tím, že se místopředseda ODS David Vodrážka omluví místopředsedovi ČSSD Davidu Rathovi. Vodrážka přirovnal Ratha k nacistickému propagandistovi Josephu Goebbelsovi. Rath totiž předtím obdivoval, jak si s ekonomickou krizí poradil Adolf Hitler.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.