Opilý politik ČSSD Zumr - Konec v zastupitelstvu kvůli chlastu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Opilý politik ČSSD Zumr - Konec v zastupitelstvu kvůli chlastu?

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Politik, který nejenže nešel příkladem občanům, ale opilý řídil auto, policistům vyhrožoval svou funkcí, byl agresivní a arogantní. To je Rudolf Zumr, zastupitel ČSSD na Praze 16.

Politik, který nejenže nešel příkladem občanům, ale opilý řídil auto, policistům vyhrožoval svou funkcí, byl agresivní a arogantní. To je Rudolf Zumr, zastupitel ČSSD na Praze 16. Jestli má v sobě alespoň kousek cti, měl by sám okamžitě odstoupit z funkce! Pokud to ale neudělá, snad budou mít jeho političtí kolegové rozum a odvolají ho sami...

Zumr se v sobotu v noci opil a sedl za volant. Když ho zastavila hlídka strážníků, byl agresivní a arogantní, musel dokonce dostat pouta. Strážníkům vyhrožoval, že když ho nenechají být, uplatní svůj vliv v ČSSD a oni přijdou o místa. Zjistilo se, že v krvi měl 2,5 promile alkoholu. Po sepsání protokolu na služebně ho policisté pustili. Za chvíli ale šokovaní strážníci viděli, že Zumr znovu sedl za volant! Po několikakilometrové honičce ho policisté dohnali, výtečník nakonec skončil v policejní cele.

Skončí teď Zumr v zastupitelstvu Prahy 16? „Je velká možnost, že jej vyzvu, aby se vzdal mandátu zastupitele,“ řekl Aha! starosta Prahy 16 Karel Hanzlík (ODS).

Co na incident říkají kolegové z ČSSD? Není to tak dávno, co požadovali složení poslaneckého mandátu po občanském demokratovi Davidu Šeichovi za stejný přečin, jakého se teď dopustil Zumr. V případě svého člena nyní hovoří o vážném lidském selhání. „Pevně věřím, že žádný člověk, který se dopustí přestupku či trestného činu, nemůže nijak ovlivňovat práci policie, natož vyhrožovat. Pokud se informace potvrdí, zaslouží si chování pana Zumra veřejné odsouzení,“ prohlásil Petr Hulinský, šéf pražské ČSSD.

Zumr pracuje jako koordinátor ve Fakultní nemocnici Motol. Mluvčí nemocnice Eva Jurinová se ale k sobotnímu incidentu nechtěla vyjadřovat. „Nestalo se to na území nemocnice ani v jeho pracovní době. Mohu jen potvrdit, že v Motole pracuje, ale ne jako lékař ani jiný zdravotník. Více vám neřeknu,“ sdělila Jurinová. Sám Zumr nám včera telefon nezvedl. Že by ještě střízlivěl?

Zastupitel Prahy 16 Rudolf Zumr (ČSSD): Divoká honička s policií a noc v cele!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.