Mejdan v Bruselu za miliony - Topolánkův valčík bez Talmanové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mejdan v Bruselu za miliony - Topolánkův valčík bez Talmanové!

Premiér vystřihl úvodní valčík s velvyslankyní při EU Milenou Vicenovou.
Premiér vystřihl úvodní valčík s velvyslankyní při EU Milenou Vicenovou. (ČTK, ara)

BRUSEL – Takový mejdan Brusel dlouho nezažil a asi ani nezažije! České předsednictví EU tam v pátek zahájil slavnostní megaples pro 600 lidí. Náklady? Několik milionů korun! Hosté jedli ty nejvybranější pochoutky, pili becherovku i moravská vína.

Takový mejdan Brusel dlouho nezažil a asi ani nezažije! České předsednictví EU tam v pátek zahájil slavnostní megaples pro 600 lidí. Náklady? Několik milionů korun! Hosté jedli ty nejvybranější pochoutky, pili becherovku i moravská vína. Na plese tancoval premiér Mirek Topolánek (ODS), přišli i další vysoce postavení úředníci, třeba i šéf Evropské komise José Barroso, byznysmeni a diplomaté. Partnerku Lucii Talmanovou ale premiér nechal doma...

„Chtěl bych, aby se tento ples stal tradicí aspoň do té doby, než bude Česko vyloučeno z EU,“ žertoval Topolánek. Ostatní země při začátku svého předsednictví v minulých letech většinou volily decentnější akce. Češi se ale museli vytáhnout. Podle premiéra by ČR chtělo během předsednictví do EU přinést nejen své zájmy a agendu, ale i český humor a špatné zvyky.

Program zahájilo vystoupení české skupiny Yellow Sisters, pak hrál Český národní symfonický orchestr. Úvodní valčík Johanna Strausse Na krásném modrém Dunaji si Topolánek zatančil s českou velvyslankyní při EU Milenou Vicenovou, která pro slavnostní večer zvolila bílou extravagantní róbu. Na parketu bylo brzy plno. Přítomné dámy byly oblečeny do dlouhých šatů, dominantní barvou byla černá, muži oblékli smokingy.

Součástí českého humorného příspěvku unii měla být zřejmě i výzdoba stolů v sále automobilového muzea Autoworld, kde se ples konal. Na každém stole bylo několik velkých kostek cukru, které odkazovaly na motto českého předsednictví »Evropě to osladíme«.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.