Strom zabiják - Zraněný školák zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Strom zabiják - Zraněný školák zemřel!

Bezprostředně po neštěstí se záchranáři snažili oběma chlapcům zachránit život.
Bezprostředně po neštěstí se záchranáři snažili oběma chlapcům zachránit život.  (pro Aha! – Ivan Dostál, HZS Zlín)

ZLÍN – Zlín tone v slzách. Školák (†12), na kterého ve čtvrtek spadl v centru města strom, včera nad ránem v nemocnici na následky mnohačetných zranění zemřel. Zpráva se Baťovým městem rozšířila jako blesk.

Zlín tone v slzách. Školák (†12), na kterého ve čtvrtek spadl v centru města strom, včera nad ránem v nemocnici na následky mnohačetných zranění zemřel. Zpráva se Baťovým městem rozšířila jako blesk.

Během dne se na místě neštěstí začali scházet lidé, kteří pokládali na chodník červené a bílé růže. Objevily se i zapálené svíce. Chlapec, který pocházel z Luhačovic, navštěvoval zdejší základní sportovní školu. „Šlo o moc šikovného kluka, chodil do páté třídy, nezlobte se, ale víc vám k tomu nemůžu říct,“ rozvzlykala se jedna z učitelek zlínské Základní školy Emila Zátopka.

Místo neštěstí v samotném centru, pár kroků od snad nejfrekventovanější zastávky MHD, se plní květinami, lidé dávají najevo pietu, smutek i obavy. „Mělo by se prověřit, jestli nejsou nebezpečné i další stromy. Tady v parku jsou už hodně staré, ten, který zabíjel, prakticky neměl kořeny,“ říká zdejší občan Radomír Rafaja (63).

Pád stromu vypadal skutečně zvláštně, spadl během tří vteřin, aniž by existoval jakýkoliv vnější podnět. „Uslyšel jsem praskavý zvuk, několik ran a pak už jen nářek zraněných,“ přidává popis situace jeden z trhovců, který na sousedním tržišti prodává. Případ si už přebrala služba kriminální policie a vyšetřování a kriminalisté nařídili soudní pitvu zemřelého hocha.

Druhý zraněný, rovněž dvanáctiletý školák, musel vzhledem k vážnosti zranění do péče lékařů v Brně. „Na resuscitační oddělení Fakultní nemocnice ho přepravil vrtulník,“ doplnila informace mluvčí zlínské Krajské nemocnice Tomáše Bati Karla Havlíková. Jeho stav je sice stabilizovaný, ale jeho zranění jsou velmi vážná a vývoj v jeho případě je stále nejasný.

Co se stalo?

Asi 20 metrů vysoký pajasan žláznatý s kmenem o průměru zhruba jeden metr se zřítil ve čtvrtek kolem 13.00. Podle informací magistrátu byl příčinou pádu zřejmě narušený kořenový systém. Město se proto rozhodlo pokácet i druhý strom stojící hned vedle spadené dřeviny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.