Filip Korostenski (31), držitel Ceny Michala Velíška má problémy - Zachránil těhulku v autě a teď mu vzali řidičák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Filip Korostenski (31), držitel Ceny Michala Velíška má problémy - Zachránil těhulku v autě a teď mu vzali řidičák!

Když si Korostenski přebíral Cenu Michala Velíška, netušil, že se zanedlouho dostane do problémů.
Když si Korostenski přebíral Cenu Michala Velíška, netušil, že se zanedlouho dostane do problémů. (Aha! – Václav Nekvapil, repro tn.cz)

Č.BUDĚJOVICE – Jako kandidát na Smolaře roku se teď nejspíš cítí Filip Korostenski (31) z Českých Budějovic. V prosinci získal Cenu Michala Velíška za záchranu těhotné ženy, která omdlela za volantem, a teď sám o řidičský průkaz přišel.

Jako kandidát na Smolaře roku se teď nejspíš cítí Filip Korostenski (31) z Českých Budějovic. V prosinci získal Cenu Michala Velíška za záchranu těhotné ženy, která omdlela za volantem, a teď sám o řidičský průkaz přišel...

Korostenskiho totiž před pár dny přistihla policie za volantem pod vlivem alkoholu. Hrdina, který před víc než rokem skočil do rozjetého auta, v němž omdlela těhotná žena, a zastavil ho, je teď bez řidičáku. „Nechci se o tom bavit, necítím se nijak vinen. Aspoň ne tak, jak říká policie, protože jsem měl jen zbytkový alkohol. Myslel jsem si, že jsem čistý, ale asi trvalo déle, než to vyprchalo,“ řekl Aha! muž, který se živí jako řidič odtahové služby. Bez řidičáku je ale vyřízený.

Deníku Aha! se podařilo zjistit, že Korostenski měl mít jen o něco málo než půl promile alkoholu v krvi. To odpovídá asi dvěma nebo až třem pivům. Protože je ale v Česku nulová tolerance alkoholu u řidičů, bude muž i přesto potrestán. Korostenski si tak musí počkat, zda věc bude řešit jen městský úřad, kde může dostat pokutu a řidičák mu na několik měsíců odeberou, nebo rovnou česká policie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.