Strach v Kladně - Řádí tam bakterie legionely! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Strach v Kladně - Řádí tam bakterie legionely!

Fotografie
Fotografie (internal)

KLADNO – Velké obavy o zdraví prožívá několik set obyvatel panelového domu v Kladně. Jejich životy ohrožuje bakterie legionela, která se usadila v potrubí domu a může zabíjet!

Velké obavy o zdraví prožívá několik set obyvatel panelového domu v Kladně. Jejich životy ohrožuje bakterie legionela, která se usadila v potrubí domu a může zabíjet!

Bakterii objevili při rozboru vody krajští hygienici. Zároveň vyšlo najevo, že při sprchování mohou lidé legionelu vdechnout, a ta pak napadne plíce. Ohroženy jsou hlavně děti a starší lidé, kteří mohou dostat zápal plic. Nákaza může končit i smrtí. „Jediný způsob, jak legionelu z domu dostat, je požádat teplárnu, aby v den D, hodinu H zvýšila teplotu dodávané vody na osmdesát stupňů, což je dost neobvyklé. Pak musejí být všichni ve více než dvou stech bytech v ten samý okamžik doma, aby najednou pustili na deset minut horkou vodu. Tak by mohli legionelu v potrubí vyhubit. To je ale prý prakticky nemožné,“ vysvětlil obyvatel domu Martin Jirásek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.