Hajloval a pak bodal! Teď dostal 12 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hajloval a pak bodal! Teď dostal 12 let

Lukáš Vorobel
Lukáš Vorobel (pro Aha! - Marek Hofman)

Č. BUDĚJOVICE – Na dvanáct let poslal včera Krajský soud v Českých Budějovicích do vězení Lukáše Vorobela (20) za pokus vraždy. Jeho kamarád Martin Vachta si za ublížení na zdraví a hajlování vysloužil tříletý trest.

Na dvanáct let poslal včera Krajský soud v Českých Budějovicích do vězení Lukáše Vorobela (20) za pokus vraždy. Jeho kamarád Martin Vachta si za ublížení na zdraví a hajlování vysloužil tříletý trest.

Dvojici mladíků, kteří jsou příznivci hnutí skinheads, okřikl loni v květnu ve Strakonicích Jakub Štěrbík (22), když se s kamarádem vracel ze zábavy a slyšel skiny hajlovat. Odměnou mu za to bylo bodnutí do krku, následkem kterého dočasně ochrnul a dodnes se z něj léčí. Vorobelu uznal soud vinným z pokusu vraždy, jeho komplice Vachtu z ublížení na zdraví. Pořezal totiž nožem Jakubova kamaráda, který mu chtěl pomoct. Oba výtečníci mají navíc na těle nacistické symboly. Vorobel má vypálený hákový kříž, Vachta symbol „SS“. To je usvědčilo z toho, že své výkřiky mysleli vážně.

Zraněný Jakub se bude ještě mnoho měsíců léčit. Sám řekl, že mladíky okřikl proto, že je na nacistické projevy alergický. „Udělal bych to znovu, kdybych ale tušil, co se mi stane, tak bych tam nešel. Nestálo to za to,“ řekl u soudu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.