Útok na české cirkusy - Berouskům někdo vypl proud. Diváci v ohrožení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Útok na české cirkusy - Berouskům někdo vypl proud. Diváci v ohrožení!

Jiří Berousek s medvědici Mášou.
Jiří Berousek s medvědici Mášou. (Aha! – Mária Rušinová)

PRAHA – Neznámý vandal útočí na české cirkusy! Hned dvakrát během dvou týdnů totiž někdo uprostřed představení poškodil elektrický rozvaděč Národního cirkusu original Berousek, a v manéži zavládla tma! K zvláště napjaté situaci došlo navíc ve chvíli, kdy na place probíhala odvážná show s medvědy! Podobný útok zažil minulý měsíc i cirkus Jo-Joo.

Podle Jiřího Berouska mladšího si neznámý vandal slavný cirkus vyhlédl záměrně. „Hlavní rozvaděč je kousek u sídliště, někdo přišel k bedně, a když zjistil, že je jistič pod zámkem, zřejmě 40kilovou bednu vzal, převrátil ji a kopl do ní. Ze svého místa pak krásně viděl, jak světla v cirkuse zhasla,“ popsal Jiří Berousek. Z podobného počínání ale tuhne krev v žilách. Náhlý výpadek elektřiny uprostřed představení totiž málem způsobil tragédii! „Poprvé jsem naštěstí jen žongloval. Podruhé ale právě probíhalo vystoupení s medvědy. Ten vandal si neuvědomuje, že se zvíře může leknout a automaticky zaútočit. Koně v klusu zase mohou přepadnout přes manéž do lidí, nebo se může zabít artista, který není jištěný,“ vypočítává možné tragédie Jiří Berousek, jehož cirkus v pražských Stodůlkách hostuje do 23. listopadu.

Minulý měsíc zažili podobně horkou chvilku i v cirkuse JoJoo při jeho hostování v Brně. Principál cirkusu Jaromír Joo ve chvíli náhlého přerušení proudu právě vystupoval na place s tygry! I v tomto případě někdo poškodil elektrický rozvaděč.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.