Vítěz Rallye Dakar Karel Loprais (59) - Shořel mu dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vítěz Rallye Dakar Karel Loprais (59) - Shořel mu dům!

Oheň dostali hasiči pod kontrolu za 40 minut.
Oheň dostali hasiči pod kontrolu za 40 minut. (pro Aha! – Aleš Krecl, HZS Moravskoslezského kraje)

TICHÁ – Požár zachvátil v noci na včerejšek rodinný dům šestinásobného vítěze pouštního závodu Rallye Dakar Karla Lopraise (59) v obci Tichá na Novojičínsku. Oheň, který likvidovalo sedm hasičských jednotek, napáchal škody za zhruba čtyři miliony korun. Závodníkovu ženu, které se udělalo nevolno, musela dokonce ošetřovat záchranka.

Požár zachvátil v noci na včerejšek rodinný dům šestinásobného vítěze pouštního závodu Rallye Dakar Karla Lopraise (59) v obci Tichá na Novojičínsku. Oheň, který likvidovalo sedm hasičských jednotek, napáchal škody za zhruba čtyři miliony korun. Závodníkovu ženu, které se udělalo nevolno, musela dokonce ošetřovat záchranka.

Plameny začaly šlehat asi hodinu po půlnoci z polootevřeného dřevěného přístavku s krbem. Rodina ho využívala k rekreaci a jako garáž pro Škodu Octavii. Hasičům se podařilo zachránit jen přízemní byt, který rodina obývá, ovšem ten je zcela promáčený.

Podle vyšetřovatelů šlo buď o technickou závadu na elektroinstalaci nebo o nedbalost při používání krbu v přístavku. „Co bylo příčinou, nevíme,“ řekl deníku Aha! Karel Loprais. „Zatím řešíme, kde vůbec budeme bydlet. Víc o tom nechci mluvit, pochopte to.“

Je možné, že prozatímní ubytování mu nabídne bratr Milan, který bydlí nedaleko. To bude důležité i kvůli faktu, že oběma právě vrcholí přípravy na nadcházející ročník pouštního maratonu.

„Určitě Karlovi zbyla radost ze života. Je optimista a popere se s tím. Dobře ho znám,“ řekl Aha! Milan Loprais.

Naději do budoucna dává rodině i fakt, že dům, který je pět let po kolaudaci, byl pojištěný.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.