Potvrzeno! Topolánek půjde proti Bémovi! A před tím udělá čistku ve vládě... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Potvrzeno! Topolánek půjde proti Bémovi! A před tím udělá čistku ve vládě...

M. Topolánek
M. Topolánek (Aha! – Mária Rušinová)

PRAHA – Premiér Mirek Topolánek (ODS) včera oficiálně oznámil, že bude na prosincovém kongresu strany obhajovat křeslo šéfa ODS. Proti němu bude stát pražský primátor Pavel Bém a možná i končící hejtman Evžen Tošenovský, poslanci Oldřich Vojíř, Miroslava Němcová nebo europoslanec Jan Zahradil.

Premiér Mirek Topolánek (ODS) včera oficiálně oznámil, že bude na prosincovém kongresu strany obhajovat křeslo šéfa ODS. Proti němu bude stát pražský primátor Pavel Bém a možná i končící hejtman Evžen Tošenovský, poslanci Oldřich Vojíř, Miroslava Němcová nebo europoslanec Jan Zahradil.

Topolánek také uvedl, že po prohraných volbách z vlády odvolá některé ministry. „Občané se bojí o peníze, o práci, o bezpečnost, o děti a o zdraví. Sem budou směřovány snahy vlády, proto musí dojít k personálním změnám,“ řekl. Jména neprozradil. S debatou o změnách počká na návrat šéfa lidovců Jiřího Čunka z USA. Spekuluje se ale, že by měl skončit ministr zdravotnictví Julínek, ministr zemědělství Gandalovič a také ministr spravedlnosti Pospíšil. Mluví se i o lidovecké ministryni obrany Parkanové. Celkem smířlivě se včera o Topolánkovi vyjádřil šéf ČSSD Jiří Paroubek. Pokud prý vláda nebude dělat velké chyby, nechá ji žít.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.