Zadrželi nájemného vraha Jozefa Roháče - Tohle je jeho krvavá práce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zadrželi nájemného vraha Jozefa Roháče - Tohle je jeho krvavá práce!

Peklo, které Roháč způsobil v Budapešti.
Peklo, které Roháč způsobil v Budapešti. (Policie ČR, Interpol)

PRAHA – Bestie! Jinak ani Slováka Jozefa Roháče, kterého v noci na neděli zatkla česká policie, nejde nazvat! Na kontě má mnoho hrůzných činů, tak třeba... Byl 2. červenec 1998 a Roháč chtěl v Budapešti zabít podnikatele Tamáse Borose a bylo mu jedno, kolik dalších lidí zemře. Nastražil bombu.

Při výbuchu zaparkovaného auta na rušné ulici zemřeli krom Borose tři náhodní chodci a přes dvacet dalších lidí bylo zraněno. V podsvětí byl Roháč známý jako Potkan. Všichni zločinci věděli, že mu stačí zaplatit a nastraží bombu prakticky kamkoliv. Nakonec ho dostali pražští strážníci.

Profesionální zabiják unikal spravedlnosti devět let. Pátrala po něm policie na Slovensku (tam mu hrozí patnáct let), v Maďarsku (tam mu hrozí doživotí), dostat ho chtěl i Interpol.

Pak udělal chybu a lapili ho pražští městští strážníci při obyčejné silniční kontrole. Roháč projížděl pozdě večer pražskou Rytířskou ulicí v modrém renaultu v protisměru. Strážník, který ho zastavil, ucítil z jeho dechu alkohol a pro jistotu ho nechal dýchnout do balonku. Naměřil mu 1,13 promile alkoholu. Roháč se prokázal slovenským občanským průkazem na jméno Milan Lupták. Podle něj by mu mělo být čtyřicet pět let, mužům zákona se však Roháč jevil mnohem starší. Snažili se ověřit pravost dokladů a zjistili, že jsou padělané...

Kliknutím zvětšete

Co dál spáchal?

● Roháče a jeho skupinu podezírá policie i z dalších bombových útoků v Budapešti. Na svědomí by měli mít i výbuch u sídla strany Fides a exploze před bytem politika Jozefa Tordána a sídlem jeho kolegy Jozefa Sájera.
● Už dříve byl Roháč na Slovensku obviněn z podílu na vraždě bývalého policisty Róberta Remiáše.
● V polovině osmdesátých let se pokusil prostřílet přes hranice do Rakouska.
● V devadesátých letech zase inicioval vzpouru v leopoldovské věznici.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.