Václav Kočka mladší (†40) - Bude ležet vedle Babinského! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Václav Kočka mladší (†40) - Bude ležet vedle Babinského!

Na pohřeb Václava Kočky mladšího má dnes dorazit až 1000 lidí.
Na pohřeb Václava Kočky mladšího má dnes dorazit až 1000 lidí. (Aha! – Mária Rušinová, stajtrojan.cz)

PRAHA – Mramorová hrobka za 1,5 milionu v pražských Řepích čeká, až do ní dnes rodina po pohřbu uloží tělo zavražděného Václava Kočky (†40) mladšího. Bude tomu předcházet velký průvod, kdy rakev poveze šestice vraníků a provázet ho bude i obří pouťové srdce z 500 květů růží. Kočka pak spočine jen nedaleko místa, kde leží i nejslavnější český bandita Václav Babinský.

..

arychlo. Kočkovi jsou pověrčiví, nikdy by si nenechali udělat hrob dopředu,“ prozradil hrobník, který včera na hrobce dodělával poslední úpravy. Hrob je obložený mramorem i uvnitř.

Rakev pokrytou ocelovým plátem si nechala rodina dovézt ze zahraničí. Zdobit ji bude dvoumetrové srdce z růží, které by mělo uvázat květinářství Ekoflor z Říčan.

V kostele svaté Markéty v pražském Břevnově se bude dnes ve 12 hodin konat zádušní mše. Rakev bude otevřená a příbuzní si budou s mrtvým symbolicky připíjet. Poté rakev ve tři sta padesát let starém kočáru potáhne šestispřeží černých valachů. Zapřáhnout tolik koní je mimořádně nebezpečné. Hrozí totiž, že se splaší. Několik hřebčínů žádost Kočkových odmítlo. Přání zavražděného, aby jeho rakev táhlo šest koní, si nakonec troufla vyplnit Vanda Trojanová z Prahy. „Kočár potáhne šest valachů z naší stáje v Šeberově,“ potvrdila nám Trojanová. Pronájem koní stojí 30 000 Kč, plus 25 korun za každý ujetý kilometr.

Za kočárem pojedou na koních další členové rodiny, ostatní je budou následovat v průvodu v autech. Na klid při pohřbu bude dohlížet firma VIP Service, která na ostrahu nasadí zhruba sto lidí.

Očekává se účast tisíce lidí, mj. Ivety Bartošové a Michala Davida. Daniel Hůlka na pohřbu dokonce zazpívá.

Praha: Palác postavte nový

PRAHA – Září 2010. To je termín, který včera rada hlavního města Prahy určila společnosti Incheba Praha pro obnovení levého křídla Průmyslového paláce, ve kterém minulý týden shořel mj. i sklad Jana Kočky.

Peníze na opravu by měla společnost získat z miliardové pojistky. Incheba by se zavázala použít veškeré pojistné plnění za požár pouze na opravu objektu. Vyplývá to z dodatku k nájemní smlouvě na pronájem Výstaviště v Holešovicích, který včera schválila rada hlavního města Prahy. O jeho podpisu se ale teprve jedná.


22.10.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.