Nový fígl zlodějů! Auta otvírají paralyzérem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nový fígl zlodějů! Auta otvírají paralyzérem!

Ilustrční foto
Ilustrční foto (Profimedia.cz)

PRAHA – Zloději aut mají nový fígl! Začali používat paralyzéry, které dokážou odemknout centrální zamykání vozu. Obyčejný paralyzér, který lze koupit v obchodě se zbraněmi, stačí přiložit k zámku a stisknout spoušť.

10 způsobů, jak se kradou auta

Zloději aut mají nový fígl! Začali používat paralyzéry, které dokážou odemknout centrální zamykání vozu. Obyčejný paralyzér, který lze koupit v obchodě se zbraněmi, stačí přiložit k zámku a stisknout spoušť. Napětí 1800 kilovoltů záhy »odbourá« elektroniku vozu. Jde o zcela bezhlučný způsob vykradení auta. Jen se pachatel nesmí při stisknutí spouště dotknout karoserie…

Elektrickým paralyzérem
unguje u aut s centrálním dálkovým zamykáním. Puštěním více než 1000V do elektrické sítě auta vyřadíte z provozu elektroniku a vůz se z bezpečnostních důvodů otevře.

Tlakem
Stačí zatlačit, a je to. Většina zámků není odolná proti atmosférickému tlaku, proto stačí vytvořit přetlak, nebo podtlak, a zámek tím zcela rozhodit.

Rozbitím okénka
Nejbrutálnější způsob, jak se dostat do vozu. A také nejvíce nebezpečný, je totiž doprovázen tříštivým zvukem, který upozorní všímavé okolí.

Háčkováním pod izolací
Správně zahnutý drát také dokáže udělat divy. Stačí přitom jen odtrhnout izolaci u okénka a »nahmatat« bovden, pomocí kterého se dveře otevírají.

Mrazem
V zimě stačí jen voda a stlačený vzduch, případně tekutý dusík. Když se nalije do zámku, stačí do něj pak jen něčím tvrdým praštit a ten se rozpadne.

Magnetem
Se silným magnetem můžete manipulovat s dveřní západkou a auto tak i přes dveře velmi pohodlně otevřít.

Klínkem
Tvrdý dřevěný klín se vrazí mezi dveře a střechu, tlačí se do té doby až vznikne úzká mezera, kterou se prostrčí drát a zahákne se otevírání dveří.

Falešným dálkovým ovládáním
Existují skupiny zlodějů, které číhají u luxusních aut, když k nim přichází majitel a otevírá je dálkovým ovladačem, okopírují si vyslanou radiovou sekvenci.

Zkratem v řídící jednotce
Nejen přes zámek dveří vede cesta do auta, zloději dokážou otevřít kapotu a u motoru vyzkratují pomocí baterie elektrický obvod v autě a vůz otevřou.

Páčením
Dříve hojně používaná metoda spočívala v zatlačení, nebo vypáčení zámku ze dveří ven (dovnitř). Nevýhodou je, že se často poškodí dveře a je to vidět.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.