Vánoce se blíží a nákupní horečka startuje - Nakupujte už teď! Ušetříte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vánoce se blíží a nákupní horečka startuje - Nakupujte už teď! Ušetříte!

Kdo se na Vánoce začne zásobovat už teď, může ušetřit až několik stokorun.
Kdo se na Vánoce začne zásobovat už teď, může ušetřit až několik stokorun.

PRAHA – Za necelé tři měsíce jsou tady Vánoce a na mnohých pultech obchodů se již objevilo vánoční zboží a ve výlohách obchodů i vánoční výzdoba. Ekonomové tvrdí, že letošní vánoční masáž bude mnohem silnější než v letech předcházejících.


„Na trhu se objevuje čím dál více zboží, a tím i konkurentů. O to větší problém budou mít letos obchodníci zboží udat. Vánoční horečka proto tento rok vypukla zase o pár týdnů dříve, než bylo zvykem,“ řekl deníku Aha! ekonom Karel Vrábenský.

Ten kdo začíná s vánočními nákupy už nyní, ušetří. „Až několik stokorun,“ řekl Aha! kuchař František Jandera. Podle něj je výhodné nakoupit strouhanku, cukr nebo mouku, případně zmrazit maso a tuk na cukroví. „Lze očekávat, že jejich cena před Vánoci rozhodně klesat nebude, a tak je výhodné nakoupit jej nyní. Totéž platí i pro ryby.“

Kliknutím zvětšetePozor ale na potraviny podléhající rychlé zkáze, například vejce nebo mléko. „Ošidné jsou i brambory, ty si může dovolit skladovat někdo, kdo k tomu má uzpůsobený sklep. Například v panelákové kóji reálně hrozí, že brambory naklíčí,“ dodal kuchař.

Sázkou na jistotu pak je nákup tvrdého alkoholu a balených minerálek. „Nápoje vydrží bez větších problémů. Ale s blížícími se Vánocemi roste žízeň, takže lidé nakonec stejně budou nakupovat i o Štědrém dnu v prodejnách, které budou mít otevřeno,“ dodal Jandera.


Autor: (nek)
Foto Aha! – Jozef Mašek

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.