Třebíčská kauza výměny miminek u soudu - Matka Verunky: Miluju Nikolku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Třebíčská kauza výměny miminek u soudu - Matka Verunky: Miluju Nikolku!

Nikolka (vlevo) s vlastní mámou Jaroslavou Čermákovou a Verunka s Jaroslavou Trojanovou.
Nikolka (vlevo) s vlastní mámou Jaroslavou Čermákovou a Verunka s Jaroslavou Trojanovou. (: ara)

BRNO – „Kdyby záleželo na mě, nechala bych si bez ohledu na geny Nikolku,“ šokovala Jaroslava Trojanová, matka jedné z vyměněných holčiček. Případ záměny miminek v třebíčské nemocnici včera opět projednával brněnský soud. Rodiče holčiček Verunky a Nikolky požadují od nemocnice odškodné 12 milionů korun!

  • Radši bych, kdyby se na to nepřišlo
  • Říkali, ať jí vykopeme hrob

Minulý týden odmítli oba rodičovské páry dohodu a smír s nemocnicí a nadále trvají na obrovském odškodném. Nemocnice nabízí dohromady 600 tisíc korun. Včera u soudu vypovídala Jaroslava Trojanová, která s Liborem Brožou zplodila dcerku Verunku. Jenže v porodnici jí dali Nikolku, o kterou se skoro rok starala jako o vlastní. Trojanová se nemůže smířit s tím, že o Nikolku přišla. „Nikolku miluju, Verunku mám ráda.“ Zároveň poznamenala, že kdyby mohla, nechala by si Nikolku, že mateřská láska k této »nevlastní« holčičce u ní jednoznačně převažuje. K vlastní dceři Verunce měla dlouho vztah jako k dítěti kamarádky. „Pořád to není ono,“ hlesla včera smutně u soudu.

Podobně se vyjádřil i Broža: „Partnerka mi to celé vyčítá. Kdybych si prý nenechal udělat testy otcovství, nikdo by se nic nedozvěděl.“ Včera se také vyjádřil k napětí, které u nich panovalo, když přítelkyni podezříval z nevěry. „Říkal jsem jí kur.., děv.. a ona pořád plakala a nadávala mi do čur...,“ vyprávěl o chvílích, kdy se proti jeho partnerce postavila celá jeho rodina.

Právě Trojanovou výměna děvčátek zasáhla asi nejvíce. Doslova ji šokovalo, když jí psycholožka doporučila postavit si doma Nikolin hrobeček, prý aby se s její ztrátou lépe vyrovnala.

Podobně se s výměnou nesmířil ani pravý otec Nikoly Jan Čermák: „Výměna nám zničila vztah. Pořád se hádáme.“ Včera u soudu také vyplynulo, kolik rodiny dostaly za medializaci svého případu. Německá televize ZDF dala každé rodině 500 eur a TV Nova po pětadvaceti tisících korun. Děvčátka se narodila v prosinci 2006. Krátce po porodu byla nedbalostí sester v nemocnici zaměněna. Děti se k pravým rodičům vrátily loni v prosinci. Obě rodiny se nyní stýkají jednou za dva až tři týdny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.