Zeman po ledvinové kolice: Byla to strašná bolest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zeman po ledvinové kolice: Byla to strašná bolest!

„V obálce, co nesu, nejsou drogy, ale léky,“ smál se Zeman.
„V obálce, co nesu, nejsou drogy, ale léky,“ smál se Zeman. (Aha! – Petr Novotný)

ZNOJMO – Expremiér Miloš Zeman (63) je venku ze znojemské nemocnice! V sobotu v noci tam prodělal operaci ledviny kvůli kolice. „Byla to strašná bolest,“ postěžoval si Aha! Zeman. Po propuštění už ale působil spokojeným dojmem. Z nemocnice ho odvezl jeho přítel Dalibor Štambera. Za Zemanem do špitálu nepřijela jeho manželka Ivana (42).

Manželka za ním nepřijela

Zdravotní trable expremiéra začaly v sobotu pozdě večer na znojemském vinobraní, kterého se tak rád účastní. Udělalo se mu těžko a jeho přítel Miroslav Šlouf ho musel odvézt do nemocnice „Je to škoda, na vinobraní se mi líbilo, “ řekl Zeman. V noci pak musel podstoupit operaci ledviny. Ledvinu ucpal kámen a hrozilo, že praskne. Proto musel být odstraněn. „Tolik lékařů jsem kolem sebe měl naposledy v roce 2001. Je vidět, že dějiny se opakují,“ připomněl expremiér poslední operaci ledvinového kamene v roce 2001. Problémy s ledvinami má totiž dlouhodobě a už několikrát kvůli nim byl v nemocnici. Lékaři se před lety dokonce obávali nádoru, rakovinu ale nakonec vyloučili. Příčinu Zemanových potíží tehdy lékaři viděli v tom, že pil málo tekutin a navíc nepravidelně. Expremiér teď kvůli ledvinové kolice hodně trpěl. „Ať si o vás můžu myslet co chci (řekl směrem k novinářům – pozn.red.), nikomu z vás bych to nepřál, ledvinová kolika je strašná bolest,“ svěřil se. Před odjezdem ještě s novináři zavtipkoval: „V té obálce, co nesu, nejsou drogy, ale léky.“

Zemana v nemocnici nenavštívila manželka Ivana. Proč, to se zjistit nepodařilo. Možná to ani expremiér nechtěl, když už druhý den šel domů. Zemanová bydlí v Praze s jejich dcerou Kateřinou (14), zatímco Zeman už několik let na Vysočině. Volají si, do Prahy za rodinou Zeman dojíždí jen občas. Ve vztahu si prý ale plně důvěřují. Expremiér jakékoliv spekulace o problémech v manželství vždycky vyvrací.

Zemanovi popřál brzké uzdravení i prezident Václav Klaus: „Vážený pane premiére, milý Miloši, dovol, abych Ti popřál brzké uzdravení a rychlý návrat z nemocnice domů.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.