Sjezd zelených: Bursík obhájil post šéfa a… Pak se rozplakal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sjezd zelených: Bursík obhájil post šéfa a… Pak se rozplakal

Bursík při děkovném projevu neudržel slzy.
Bursík při děkovném projevu neudržel slzy.

TEPLICE – Martin Bursík obhájil šéfovské křeslo ve Straně zelených! Porazil svoji největší soupeřku Danu Kuchtovou. Při projevu po volbě pak staronový šéf zelených děkoval mamince a mrtvému bratrovi Jiřímu, který se před čtrnácti dny zabil při lezení v Alpách. Při vzpomínce na něj neudržel slzy a rozplakal se.

Bursík měl pět soupeřů, jedině Kuchtová ale představovala vážnější hrozbu. Nakonec Bursík vyhrál jednoznačně – získal 227 hlasů, Kuchtová jen 109. Kuchtovou také porazil Ondřej Liška (ministr školství), a to v boji o post prvního místopředsedy. Sjezd zelených v Teplicích se nesl v duchu neustálých hádek, všichni se navzájem osočovali z obstrukcí. „Až já zveřejním, že máme ve straně svoje Moravy a jaké praktiky se používají nejen při zakládání nový základních organizací, tak to teprve bude mediální ostuda,“ řekla poslankyně zelených Olga Zubová.

Ve svých vystoupeních jednotliví straníci střídavě kritizovali Bursíka a Kuchtovou. „Dejme mu říši, dejme mu tým a dejme mu to, aby mohl tuto stranu vést,” podpořil Bursíka člen zelených Stanislav Pavlík. Podpora Bursíkovi nakonec přece jen byla o něco větší, což se ukázalo i při samotné volbě.

Atuor: (kk)
Foto Aha! – Martin Přibyl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.